Kısa süre önce görevden alınan Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı Cumhuriyet Mahallesi Eski Başkanı Selçuk Dilekçi, yaptığı açıklamalarla ilçe yönetimini sert bir dille eleştirdi.

Geçtiğimiz haftalarda Ak Parti Tekirdağ İl Yönetimi hakkında sorular sorduğu için, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin tarafından görevden alınan Cumhuriyet Mahallesi Eski Başkanı Selçuk Dilekçi, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarla Ak Parti Kapaklı İlçe Yönetimi’ni ve Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri’ni sert bir dille eleştiren Dilekçi, ‘’ Gerçek dava adamları sağda solda resimleri çıkarsa davaya, partiye ve Reis’e zarar vermemek için kenara çekilir. Ben buradan bizim milletvekillerimize sesleniyorum. Yarın bu halkın karşısına nasıl çıkacaksınız? Sessiz kalmayın, Reis’e destek verin! Reis’i asla yalnız bırakmayın, biz Reis’i asla yalnız bırakmayacağız.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ÖNÜM KESİLİYORDU’’


Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı Cumhuriyet Mahallesi Eski Başkanı Selçuk Dilekçi, sözlerine görevden alınma sürecini anlatarak başladı. İl teşkilatında yaşananlar hakkında bilgi almak istediğini fakat Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından kendisinin engellendiğini belirten Dilekçi, ‘’Öncelikle olay şöyle gerçekleşti; Yerel bir gazetede bir haber yayınlandı. İl Başkan Yardımcısının FETÖ savunuculuğu yaptığı yazıyordu. Ben de 15 Temmuz’a çok hassasım, her vatan evladı gibi. Ondan sonra o malum savunucudan açıklama gelmiş ‘Öyle bir şey olmadığıyla ilgili.’ Ardından bizim Kapaklı yönetiminden bazı arkadaşlar gelen açıklamayı sosyal medyadan yayınladı ben de hemen Teşkilat Başkanı’nı aradım ve ‘Hayırdır, haberi araştırdınız mı?’ diye sordum. ‘Sen karışma’ yanıtını aldım. Ardından zaman geçti, Yönetim Kurulu Toplantısı’na Mahalle Başkanları davet edildi. Ben orada Kapaklı Yönetim Kurulu Üyelerinin sormadığı soruyu İl Kapaklı Koordinatörü’ne sordum ve ‘Belgen var mı?’ yanıtını aldım. ‘Yok’ dedim, öyle olayı kapattık. Tabi ben kafaya taktım. Gidip gelip Teşkilat Başkanı’ndan bilgi almaya çalışıyorum. ‘Mahallem bana soruyor ne oluyor ilde?’ diye. Doğal olarak ben de gerekli yerlere soruyorum ve bana ‘Sen Recep Tayyip Erdoğan’dan daha mı iyi biliyorsun’ diye önüm kesiliyordu. ‘’ dedi.

‘’251 ŞEHİDİN HESABINI VEREMEYİZ’’


Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin tarafından kendisinin doğru bilgilendirilmediğini belirten Dilekçi, şu ifadeleri kullandı; ‘’Yine zaman geçti, ilde istifalar olmaya başladı. Bu sefer de ildeki başkan yardımcılarının istifasını sormaya başladım. Bizim yönetimdeki bazı arkadaşlar sosyal medyadan İl Başkanı’na destek mesajları yayınlıyorlardı. Ben yine yanlış yaptıklarını, hemen her şeyi sahiplenmemelerini, kongreyi beklemelerini söyledim. Onların bana cevabı; zaten İl Başkanı’nın atandığını, görevinin başında olduğunu söylediler ama araştırdım, atanmamış. Kendi aramızda 14 kişilik mahalle grubuna şöyle yazdım; ‘Arkadaşlar Başkanlarım ildeki istifaları araştırmadan kimseye sahip çıkamayız. 251 şehidin hesabını veremeyiz’. Ardından görevden alındım. Reisim, Cumhurbaşkanım bunları seni yalnız bıraksa da biz mahalle teşkilatları olarak daima yanındayız, araştıracağız. Kimseden çekinmeden, korkmadan davamıza sahip çıkacağız. Asla yalnız yürümeyeceksin.’’

‘’PARTİ PARTİ DOLAŞANLAR BUGÜN TEŞKİLATLARDA YER ALIYOR!’’


Sözlerine İlçe Başkanı’na yüklenerek devam eden Dilekçi, ‘’İlçe Başkanı’nın danışma toplantısında söyledikleri aynen şöyle; Ömer Karadeniz, Akın Yılmaz ve Mustafa Çetin ile ilçe yönetiminden, kadın kolları ve gençlik kollarından hiçbir Allahın kulu görüşmeyecek. Peki soruyorum Sayın Salih Bezgin, yoksa birileri sana Belediye Başkanlığı’nı vaad mi etti? 2014 Yerel Seçimlerinde sıralamasını beğenmeyip parti parti dolaşan kişi bugün teşkilatlarda yer alıyor. 2014 seçimlerinde bizzat ben İlçe Başkanı’na ‘Enişte oyları nereye vereceğiz?’ dedim ‘Nereye verirsen ver’ dedi. Gerçek dava adamları sağda solda resimleri çıkarsa davaya, partiye ve Reis’e zarar vermemek için kenara çekilir. Ben buradan bizim milletvekillerimize sesleniyorum. Yarın bu halkın karşısına nasıl çıkacaksınız? Sessiz kalmayın, Reis’e destek verin! Reis’i asla yalnız bırakmayın, biz Reis’i asla yalnız bırakmayacağız. Bana düşeni her vatan evladı gibi önce ilçeye baskı yaptım, ilçeden sonuç alamadım. Sayın Mustafa Yel’i aradım o da bana geri dönmedi. Sonra Bölge Koordinatörü’nü aradım o ise ‘Araştırıyoruz’ dedi. Ben de Bölge Koordinatörü’ne dedim ki ‘Recep Tayyip Erdoğan yalnız değildir. Gerekirse 5 otobüs kişiyle Ankara’ya gideriz dedim’’ Dedi.