Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekâtına destek vermek üzere,  iş dünyasına üyelerine ve halkımıza bayrak asma çağrısında bulundu.

“MEŞRU VE ULUSLARARASI HUKUKA UYGUNDUR”


Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan imzalı yapılan ortak çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak devletimizin, sınır güvenliğimizi sağlamak ve ülkemiz için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanarak aldığı karar çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Zeytin Dalı Harekâtını desteklediğimizi ilk günden ilan etmiştik.

Zeytin Dalı Harekâtı evrensel hukuk ve BMGK terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmış olup Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilerek yapılan meşru ve uluslararası hukuka uygundur.

“PROVOKASYONLARA KARŞI DİKKAT”


Bu vesileyle bağlı bulunduğumuz Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerimizde bulunan tüm esnaf ve sanayicimizi; üyelerimizi ve değerli vatandaşlarımızı, kahraman Mehmetçiğimizin Afrin’de başlattığı ve başarıyla yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtına birlik ve beraberliğimizin sembolü olan bayraklarımızı asarak destek olmaya davet ediyoruz. Diğer yandan bütün vatandaşlarımızı, özellikle sosyal medyada oluşturulabilecek bilgi kirliliği ve provokasyonlara karşı da dikkatli olmaya çağırıyoruz.

“ALLAH MEHMETÇİĞİMİZİ KORUSUN”


Zeytin Dalı Harekâtında ve vatan müdafaasında can veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın. Yar ve yardımcımız olsun.”