Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1 Ekim’de yapmayı planladığı seçimler, bakanlıktan gelen karar doğrultusunda 2018’in Nisan ayına ertelendi.

Bakanlar Kurulu’nun 21 Eylül 2017 Perşembe günü yaptığı toplantıda oda ve borsaların seçimlerinin ertelenmesi kararlaştırıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yürüttüğü karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayınlanan kararname ekinde ise şu ifadeler kullanıldı; ‘’5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 84. maddesi gereğince tüm oda ve borsaların 2017 yılının Ekim ayında başlayıp Kasım ayında tamamlanması gereken organ seçimlerinin 2018 yılının Nisan ayında yapılması kararlaştırılmıştır.’’.

KOZUVA PAYLAŞTI

Seçimlerin ertelenmesi kararıyla ilgili Facebook hesabından paylaşım yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, ‘’Bakanlar Kurulumuzun aldığı karar gereği Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ülke genelinde Nisan 2018 tarihine ertelenmiştir. Allah’ım hakkımızda hayırlısını versin inşallah.’’ ifadelerini kullandı. Mavi liste ile seçime katılan Rahmi Yıldız’dan ise henüz kararla ilgili bir açıklama yapılmadı.