CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Kongresi'nde, Zeliha Firidin başkan seçildi.

CHP Kapaklı İlçe Teşkilat Binası’nda yapılan kongrede Nermin Aykanat ve Zeliha Firidin, CHP Kadın Kolları Başkanlığı için yarıştı. 171 oyun 102’sini alan Zeliha Firidin, CHP Kapaklı Kadın Kolları’nın yeni başkanı oldu.

 ‘’KADIN TOPLUMDAKİ TEMEL ÖĞELERDEN BİRİDİR’’

17 Aralık 2017 Pazar günü saat 14:00’da yapılan kongre, başkan adaylarının konuşmaları ile başladı. Kongrede ilk konuşan isim Nermin Aykanat oldu. Konuşmasında Firidin’e de başarılar dileyen Aykanat, ‘’Demokrasinin temeli olan seçimlerdir. Bugün biz de bunlardan birini yaşıyoruz. Kadın, toplumdaki temel öğelerden biridir. Toplumu yönlendirir, yapılandırır, ayakta tutar. Bir toplumda kadın ne kadar önde ise o toplum o kadar güçlüdür. Üzülerek söylüyorum ki kadının varlığının her alanda sindirilmeye çalışıldığı, kadın etkisinin, yetkisinin yok edilmeye çalışıldığı günleri yaşıyoruz. Bu zihniyete karşı koyacak yine biz kadınlar olmalıyız. Daha örgütlü, daha güçlü kadınlar olarak Atamızın bize büyük emanetlerinden olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapma yolunda bir adım olan Kadın Kolları Başkanlığı seçimleri hayırlı olsun. Bu seçimin bizler için hayırlı olmasını diler, diğer arkadaşıma da başarılar dilerim.’’ Dedi.

‘’SESİNİZİ DUYUYORUM’’

Aykanat’tan sonra Firidin söz aldı. Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Firidin, şu ifadeleri kullandı; ‘’Pırıl pırıl 2 tane kız evladım var. Onların da benim gibi geleceklerinden dolayı kaygı duymalarını ve umutsuz olmalarını istemiyorum. Sizlerin de benim gibi düşündüğünüzü biliyorum, sesinizi duyuyorum. Öyle ki, buradasınız. Dünyada hiçbir ülkede kadına seçme ve seçilme hakkı tanınmamışken bize bu hakkı veren önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP çatısı altında bir olmaya, beraber olmaya, bizimle yürümeye geldiniz. Önceden kadın olmak zormuş, şimdi ise daha da zor. Artık ayakta dimdik durmak; Nene Hatun, Kara Fatma, Elifcikler gibi kenetlenmek, sırtımızı Cumhuriyet’e – Demokrasiye yaslayıp yürümek zamanı geldi. Anaerkil bir kökten gelmiş bu toplumun anaları, kadınları, sesi çıkmayan çıkamayan öğretmenleri, genç kızları ve sizlerin de sesi olmak için buradayız. Kadın umuttur, kadın yürektir, kadın güçtür ve güç birlikten doğar. Gücümüze inanıyorum. Bir anne, öğretmen, kadın olarak sizlerin de yürekten desteği ile kimsenin yandaşı değil, Atatürk’ün yandaşı olarak CHP’li bütün kadınların sesi olmak için Kadın Kolları Başkanlığı’na adayım. Beni Destekleyen, desteklemeyen tüm kadınlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Yollarımız açık olsun, geleceğimizde hep Atatürk olsun, Cumhuriyet olsun ve Cumhuriyet kadınları olsun diyorum. ’’

Konuşmaların ardından başkanlık seçimine geçildi. Oylama sonucunda Nermin Aykanat 69 oy alırken, Zeliha Firidin ise 102 oy ile CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı oldu.