Ak Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Av. Sevilay Bozdoğan’ın FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan bir kişinin avukatlığını yaptığı ortaya çıktı. Av. Sevilay Bozdoğan’ın bu hareketi geçtiğimiz günlerde 'partide utanmasalar FETÖ'yü savunacak gafiller var’ diyen AK Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözlerini akıllara getirdi.

FETÖDEN TUTUKLANAN YILMAZ’I SAVUNUYOR!

Ak Parti Tekirdağ İl Teşkilatı’nda FETÖ/PDY’den yargılanan isimlerin göreve getirildiği ve bazı isimlerin kollandığı iddialarının sıklıkla dile getirildiği bu günlerde bu kez Ak Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Av. Sevilay Bozdoğan’ın FETÖ’PDY üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve Tekirdağ 2 nolu T tipi cezaevinde yatmakta olan Fatih Yılmaz’ın avukatlığını yaptığı ortaya çıktı.

CÜNEYT YÜKSEL’İN DE AVUKATI

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2015 yılında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve 2017 yılında düzenlenen iddianame ile Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet’ suçundan yargılanan Fatih Yılmaz’ın avukatlığını üstlenen Ak Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Av. Sevilay Bozdoğan, aynı zamanda FETÖ/PDY kapsamında yargılandığı ortaya çıkan Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın da avukatlığını yapıyor.

ESKİ VEKİL ADAYI DA BAŞKA BİR İSMİ SAVUNUYOR

Yine aynı soruşturma kapsamında yargılanan B. K.’nın avukatlığını üstlenen Av. Ali Gümüş ise daha önce Ak Parti Tekirdağ İl teşkilatında görev yapmış ve milletvekili adayı olmuştu.

“İÇİMİZDE FETÖ’YÜ SAVUNACAK GAFİLLER VAR!”

AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Ak Partili vekiller ile bir araya gelmiş FETÖ ile ilgili yapmış olduğu konuşmada  ''Partide utanmasalar FETÖ'yü savunacak gafiller var’' demişti.

Haber: Adem ÇİL