Kapaklı Tokatlılar Derneği Başkanı Yusuf Orçun Demir, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'inn Türkiye ziyaretinde, çekilen bayrağa tepki gösterdi.

“PKK PAÇAVRASINI SEMAYA ÇEKMENİN SIRASI MIYDI?”

Böyle bir dönemde yaşananları doğru bulmadığını belirten Demir, “Başkanlık referandumu arefesinde zaten milletin kafası karışıkken terörist Barzani’yi Ankara da ağırlamanın, üstüne PKK paçavrasını Ankara’da Türk Bayrağıyla beraber semâlara çekmenin, üstelik Kürdistan tabirini kullanmanın sırası mıydı?” diye sordu.

“YARGILAYIP ASMAYI BEKLERKEN…”

Demir, tepkisini kendisine ait sosyal medya hesabında “Barzani köpeğinin Türk Vatanında sözde bayrak denilen paçavralarla karşılanmasını şiddetle kınıyoruz. Böyle bir utanmazlığı kabul etmiyoruz!” sözleriyle paylaşırken, gazetemize yaptığı açıklamada,  devleti yönetenlere seslendi. Demir, “Bu milletin aklıyla oynamayın, bu milletin milli değerleriyle oynamayın. Rahmetli Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun faillerini bulamadığınız gibi üstelik rahmetlinin de dediği gibi Türk Milleti olarak biz daha Barzani’yi Habur’da yargılayıp Diyarbakır’da asacağımız günleri umut ederken, onu misafir etmekte nedir?  Ey Türkoğlu Türk... Titre ve kendine gel...” ifadelerini kullandı.