Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği’nin katkılarıyla yapılan Kapaklı Yanıkağıl İlkokul – Ortaokulu ‘Alparslan Dikmen’ kütüphanesi açıldı.

Düzenlenen açılış töreni 20 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 11:00’da Kapaklı Yanıkağıl İlkokulu’nda yapıldı. ‘Alparslan Dikmen’ kütüphanesinin açılışına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhittin Alkan, Yakınağıl İlkokul Okul Müdürü Ercan Küçük, öğretmenler ve Çerkezköy Ultraslan grubu üyeleri katıldı.

Açılış töreninde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhittin Alkan tarafından Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği temsilcisine plaket verilirken, Okul Müdürü Ercan Küçük tarafından da Çerkezköy Ultraslan Grubu üyelerinden Caner Can’a plaketi taktim edildi.

‘’İNSAN EVRENDE YÜREĞİ KADAR YER KAPLAR’’

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Kapaklı Yanıkağıl İlkokul-Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Gökçe Aydeniz, ‘’Bildiğiniz gibi 150 kişilik küçücük bir okuluz biz. Şehrimizde ve ülkemizde küçücük bir yer kaplıyoruz belki ama Yaşar Kemal’in de dediği gibi, ‘İnsan evrende gölgesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar.’ İse eğer biz koca bir dünya kadarız. Bizim yüreğimiz büyük, umutlarımız büyük, hayallerimiz hepsinden de büyük. Tüm bu büyüklüğe rağmen, imkanlarımız oldukça küçük. İşte tam bu noktada sizler çıktınız karşımıza. Bize en değerli şeyi hediye ettiniz; Bilgiye ulaşmayı! Teşekkürler. Bir kitap bir dünya ise eğer, siz bize bin dünyalık bir kainat hediye ettiniz, çok teşekkürler. Mustafa Kemal’e başarının sırrını sorduklarında ‘Çocukken cebimdeki iki liradan biri ile kitap alırdım, sırrım budur.’ Demiş. Siz bize yeni Mustafa Kemaller yetiştirme umudu hediye ettiniz, çok çok teşekkürler.’’ İfadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Ardından kütüphanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Aydeniz, sözlerine şu şekilde son verdi; ‘’Burada değerli velimiz Caner Can Bey’e de ayrıca teşekkür etmek isterim. Kendisi tüm iyi niyeti ve dirayetiyle bize bu yolu açtı. Ona ve değerli Ultraslan Grubu’na öğrencilerim, öğretmen arkadaşlarım ve şahsım adına minnettarız. Yaptığınız bu güzel iş, daima hayırla anılacaktır.’’ Dedi.

TRAFİK KAZASINDA YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Yapılan kütüphaneye, 2008’de trafik kazasında yaşamını yitiren Ultraslan Genel Koordinatörü Alparslan Dikmen’in adı verildi.