Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ve yönetimi, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle Tekirdağ ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

GAZETECİLİK HER ZAMAN DEĞER VERİLEN BİR MESLEK OLMUŞTUR

Kahvaltıda konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, “ İnsan bilgi sahibi olmak, haber sahibi olmak, haberdar edilmek, haber vermek ister. İletişim ve etkileşimin temeli de haber ve bilgidir. Onun için insanoğlu ilk günden itibaren haber ve bilgi sağlayan her şeye ilgili olmuştur. Gazetecilik de haber ve bilgi sağlayan bir iş olduğu için insanlık tarihi boyunca değer verilen mesleklerden biri olmuştur" dedi.

HASSASİYETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Teşkilat olarak Yerel basınla her zaman iyi ilişkiler kurduklarını belirten Akçay, "Biz AK Parti İl Başkanlığı olarak, yerel basın ve ilimizdeki ulusal basın temsilcileriyle haber ve bilgi sağlama temelinde her zaman sağlıklı ilişkiler içinde olduk. Hem kendimizi ifade etme, hem de gazetecinin bilgi edinmesi konusunda duyarlı davrandık. Seçim dönemlerinde ve diğer zamanlarda gazetecilerden gelen soru, bilgi – belge taleplerini hızlıca karşılamaya çalıştık. Bundan sonra da bu hassasiyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Hükümetinde yerel basının güçlenmesi adına birçok politika geliştirdiğini ifade eden Akçay, “Hükümetimiz yerel basının güçlenmesi, sayıca artması ve nitelikle işler yapması için politikalar gelişmiştir. Önümüzdeki dönem bu açılımların ve desteklerin süreceğine inanıyorum.

HİÇBİR DOKUNULMAZLIK SUÇ İŞLEME HAKKI VERMEZ

Gazetecilik ve sansür konusu, her dönemin en tartışmalı konularından olmuştur. Sansür istenilmeyen bir durumdur, olmamalıdır, bunun için gazetecilik, kendi iç denetimini ve geleneğini oluşturmuş olmalıdır. Milletin değerleri, ülkesinin stratejik duruşları ve temel insan hakları konusunda, hiçbir yasal kısıta gerek duymayacak kadar kendi iç denetimini ve insani hassasiyetlerini dinamik tutan gazetecilik, her zaman özgür olacaktır. Gazetecilik, suç işlemek için değil haber sağlamak için özgürlüğe ihtiyaç duyar. Siyasetçinin kürsü dokunulmazlığı neyse gazetecinin haber yapma özgürlüğü de odur hiçbir dokunulmazlık ve özgürlük, suç işleme hakkı vermez” diye konuştu.

SİZLER SAYESİNDE HABERE ULAŞIYORUZ

Gazetecilerin zor şartlarda çalıştığını belirten Akçay, “Her şartta haber sağlamanın peşinde koşan gazetecilerimiz, muhabir ve foto-muhabirlerimiz sayesinde bizler habere ulaşıyoruz. Özellikle savaş, şiddet, kriz, afet bölgelerinde görev yapan gazetecilerimizin işlerinin çok zor olduğunun farkındayız. Bu sebeple tüm gazetecilerimizin huzur içinde, güven içinde, barış içinde çalışacakları nice yıllar diliyorum” dedi.