Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılıp 12 Mart 1921 yılında 724 şiir arasından birinci seçilerek Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Marşı olan İstiklal Marşı'nın 95. Yıl dönümü kutlandı.

Programda sahne alan usta oyuncu Ahmet Yenilmez'in sahnelediği 'Safahat: Mehmet Akif Dönüyor, ya Siz Neredesiniz?' adlı tek kişilik tiyatro oyunu bazı izleyiciler tarafından göz yaşları içerisinde takip edilirken, Yenilmez'in performansı ayakta alkışlandı.

Programa ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye başkan Vekili Bakser Öztürk,  İlçe müftüsü İsa Aktaş, İlçe milli eğitim müdürü Tahsin Nalbant, MHP ilçe başkanı Yusuf Çetin, Ak Parti Büyükşehir belediye meclis üyesi Akın Yılmaz, belediye başkan Danışmanı Veli Çeken, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İLÇE BİRİNCİSİ SERHAT AKBAŞ İSTİKLAL MARŞINI OKUDU

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, şehitlerimiz ve Ankara’daki patlamada vefat eden vatandaşlarımız için durulan saygı duruşunun ardından Kapaklı Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmenlerinden Selin Aktaş, ‘Zulmü Alkışlayamam’ İsimli Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu şiiri okudu.

Edebiyat Öğretmeni Selin Aktaş’ın okumuş olduğu şiirin ardından İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında ilçede 1. İlde 2. seçilen Serhat Akbaş ‘İstiklal Marşı’ nı okudu.

AKİF YAŞASA HALİMİZE NE DERDİ?
Programda Ahmet Yenilmez’in sergilediği 'Safahat: Mehmet Akif Dönüyor, ya Siz Neredesiniz?'  isimli tek kişilik oyun büyük beğeni topladı. Tiyatroda Mehmet Akif Ersoy’u canlandıran Ahmet Yenilmez, İstiklal Marşının önemini ve İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un büyüklüğünü bizlere bir kez daha hatırlattı. Oyunda izleyiciye, "Eğer Mehmet Akif yaşasaydı bu halimize ne derdi?" sorusuna cevap arandı.

"EN ÇOK SEVİLEN YAZARDIR MEHMET AKİF"
Tiyatroyu bazı izleyiciler gözyaşlarını tutamayarak izlerken Yenilmez'in performansını ayakta alkışladılar.  Tiyatro sonrası Ahmet Yenilmez seyircilere Mehmet Akif’in hangi yıl ve nerede öldüğünü sordu. Seyircilerden cevap alamayan Yenilmez, ‘’ Bu tiyatroyu her yerde düzenledik. Herkese bu soruyu sorduk fakat cevap alamadık. Hayatı bilinmeyen ama en çok sevilen yazardır Mehmet Akif Ersoy. Bugün İstiklal caddesine gitseniz, Mehmet Akif Ersoy’un öldüğü evi görmek istiyorum deseniz size o evi gösterecek bir kişi çıkmaz. Ama öldüğü bina da bulunan barın adını soracak olsanız herkes size gösterecektir." dedi.

MÜZE İÇİN BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANINA MESAJ YOLLADI

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan Mısır Apartmanı'nda Mehmet Akif Ersoy’un son nefesini verdiği 8 ve 9 numaralı dairelerin “Mehmet Akif Ersoy Müzesi” haline getirilmesi için kampanya başlattıklarını belirten Yenilmez, seyircileriyle birlikte video çekti. Çekilen bu video da seyircilerin kendi söylediklerini tekrar etmesini isteyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Mehmet Akif Ersoy’un öldüğü evin müze olması çağrısında bulundu.

Program sonrası ilçe kaymakamı Mehmet Gürbüz tarafından Yenilmez'e plaket takdim edilirken, Belediye başkan vekili Bakser Öztürk'de Sanatçı Ahmet Yenilmez'e çiçek verdi.

ahmet-yenilmez-kapakli1 ahmet-yenilmez-kapakli3 ahmet-yenilmez-kapakli2

ahmet-yenilmez-kapakli