Kapaklı Gazetesi - Malkara’da artan içmesuyu ihtiyacını karşılamak amacıyla TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hayrabolu Yörgüç Kuyuları – Malkara Çavuşköy Mevcut OSB Deposu Arası İsale Hattı ve Tesisleri” projesinde ihale aşamasına gelindi.

Konuyla ilgili yetkililer tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘’Mevcut durumda Yörgüç’de bulunan kuyulardan Karaiğdemir içme suyu grubunu oluşturan 45 adet kırsal mahalle ile, Malkara OSB, yeni yapılan Malkara Et Kombinası, Kaanlar Peynircilik, Maybi ve bölgede yer alan diğer küçük işletmelerle birlikte toplamda 52 adet yerleşim yerinin içme suyu ihtiyacı karşılanmaktadır. Bu proje kapsamında 22 km Ø350 mm çaplı Duktil Font boru ile isale hattı, 300 m³ kapasiteli 2 adet içme suyu deposu ve 2 adet içme suyu terfi merkezi ile mevcut 2.500 m³ OSB içme suyu deposunun onarım işi yapılacaktır.’’

‘’MALKARALI HEMŞEHRİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN’’

Proje ile birlikte bölgede yaşanan içme suyu sıkıntısının giderileceği müjdesini veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Yatırımın gerçekleşmesi ile yeni yapılacak isale hattı ile günlük yaklaşık 5.000 m3 içmesuyu ihtiyacı karşılanacaktır. Bununla beraber Karaiğdemir içmesuyu grubunda yer alan mahallelere hizmet eden isale hattının yükü de azaltılmış olacaktır. Şimdiden Malkaralı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.