Kapaklı’da tır sürücülerinin park edebileceği yeterli bir tır otoparkının bulunmaması, ilçede ciddi bir soruna yol açıyor. Tırlarını park edecek alan bulamayan sürücüler, sokak aralarını ve boş arazileri tercih ederken, bu durum mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor.
Özellikle yerleşim alanlarında park edilen tırlar, hem trafik güvenliğini tehlikeye atıyor hem de günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Sokak aralarına park edilen büyük araçlar nedeniyle yollar daralıyor, araç ve yaya geçişleri zorlaşıyor. Gürültü, çevre kirliliği ve görüş açısının kapanması gibi sorunlar da vatandaşların şikâyetleri arasında yer alıyor.
Atatürk Mahallesi Nehir Sokak’ta yaşayan vatandaşlar ise sorunun artık dayanılmaz hale geldiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Mahalle sakinleri, sokaklarına sürekli olarak tır park edildiğini, acil durumlarda ambulans ve itfaiye araçlarının geçişinde bile sıkıntı yaşanabileceğini ifade etti. Vatandaşlar, hem sürücüleri hem de kendilerini mağdur etmeyecek kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyor.






