Vize Kıyıköy Kültür ve Turizm Derneği tarafından Kırklareli Vize İlçesine bağlı Kıyıköy Beldesinde okuyan ortaokul öğrencileri Çanakkale’ye götürüldü. 16 Mart Cumartesi günü sabah 05.00’da Kıyıköy’den otobüslerle çıkılmasıyla başlayan etkinlik Çanakkale’de rehber eşliğinde devam etti.

Kiyikoy 3

Öğrenciler Bigali Köyü, Atatürk Evi, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Alçıtepe Köyü Hilali Ahmer Müzesi, Şehitler Abidesi ve Kilitbayır Seyid Onbaşı Anıtını sırayla ziyaret etti.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Düzenlenen ziyaretler sonrasında verilen öğle yemeği molasında konuşan ortaokul öğrencisi Sarp Başar, “Kıyıköy’de hiç böyle bir gezi olmamıştı. İlk defa böyle bir gezi olması ve bizleri Çanakkale’ye getirmeleri beni çok mutlu etti. Böyle güzel bir etkinliği düşünen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kiyikoy 1

CHP'li başkan ifşa etti: AK Partili başkan 483 milyon borç bıraktı CHP'li başkan ifşa etti: AK Partili başkan 483 milyon borç bıraktı

“ÇANAKKALE’NİN DUYGUSUNU İÇİMİZDE YAŞADIK”

Gerçekleştirilen ziyaret sonrası konuşan Vize Kıyıköy Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Emrah Taşan, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla köyümüzde bulunan ortaokul öğrencilerimizi Çanakkale’yi ziyaret etmeleri için bir etkinlik düzenlemek istedik. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde Çanakkale’nin duygusunu içimizde yaşadık. Öğrenciler için ve bizim için harika bir deneyim oldu. Bu etkinliklere ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

Çanakkale ziyareti 18.00'da Kıyıköy'e doğru yola çıkılması ile son buldu.

Kiyikoy 2