Kapaklı Belediyesi, ilçenin ve bölgenin önemli ekoturizm merkezlerinden biri olan Kazak Gölü Mesire Alanı içerisinde bulunan göle doğal yaşamı canlandırmak ve ziyaretçilerin ilgisini artırmak amacıyla 30 ördek ve 20 kaz bıraktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bölgemizin nefes aldığı, doğal güzelliği olan Kazak gölümüze 30 adet ördek, 20 adet kaz bırakarak doğal güzelliği zenginleştirmeye çalıştık. Daha önce de gölümüzde böyle canlılarımız vardı lakin maalesef bazı vatandaşlarımız canlılara zarar veriyor. Tüm hemşehrilerimden bu tür olaylara sebebiyet veren vatandaşları uyarmalarını ya da belediyeye, emniyete haber vermelerini istirham ediyorum.” dedi.

“GÖLÜMÜZE, MESİRE ALANIMIZA SAHİP ÇIKALIM"

Kapaklı’da geleneksel sünnet şöleni kayıtları başladı Kapaklı’da geleneksel sünnet şöleni kayıtları başladı

Kazak Gölü Mesire Alanının ailelerin daha huzurlu vakit geçirdiği bir alan olması için gayret gösterdiklerini belirten Başkan Çetin, “Bölgeye zabıta noktasını yaptık. Zabıta ekiplerimiz daha fazla faaliyet gösteriyor. Temizlik ekiplerimiz periyodik olarak çalışmalarını sürdürüyor, konteyner sayısını artırdık. Ancak maalesef bazı vatandaşlarımız bölgeye zarar veriyor, aynı zamanda da bıraktıkları çöpleri alana dağıtıyor. Bunlar gölün içine kadar giriyor. Lütfen çevremiz koruyalım, gölümüze, mesire alanımıza sahip çıkalım.” diye konuştu.