Kapaklıspor’a destek amaçlı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen dayanışma gecesine Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri, kurum müdürleri, iş insanları, esnaflar, Kapaklıspor yöneticileri, taraftarlar ve vatandaşlar katıldı. 

Gece, Irak’ın kuzeyinde şehit olan 12 şehidimize saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

“KORA KOR MÜCADELE ETMEKTEYİZ”

Gecenin açılış konuşmasını yapan Kapaklıspor Kulüp Başkanı Cengiz Vural, Bir işe başlamak, sadece cesaret değil, aynı zamanda o işe gönülden bağlanmayı da gerektirir. Eğitimci biri olarak, yaşadığımız zorluklar ve karşılaştığımız fırtınalar hakkında konuşmak yerine, sonuçlara odaklanmayı tercih ediyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi yaşadığımız çevreyi cennet haline getirmedikçe cehennemle karşı karşıya kalırız. Başarının anahtarı, bahaneler üretmeden, sorunları çözüm odaklı yaklaşarak elde edilir. Bugün burada, bu mücadelede yanımızda olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Kulübümüzle, futbolda Bölgesel Amatör Lige, basketbolda birinci lige çıkma başarısını gösterdik. Şu an BAL’da İstanbul, Kocaeli, Edirne, Kırklareli takımlarıyla, basketbol 1. Lig'de il takımları, büyükşehir belediye takımları ve hepsi birbirinden değerli ve bütçeli takımlarla Kora kor mücadele etmekteyiz bu mücadeleyi veren başta teknik ekiplerime oyuncularıma çok teşekkür ediyorum Bu başarı, sadece oyuncularımızın değil, aynı zamanda destekçilerimizin, sponsorlarımızın ve tüm Kapaklı halkının eseridir. Bu yıl ikinci kez düzenlediğimiz bu yemeği, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, kulübümüze emek veren ve destek olan herkese adıyoruz” diye konuştu.Kapaklıspor Dayanışma Gecesi

“KAPAKLISPOR CAMİASI ADINA TEŞEKKÜR EDİYOR ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

“Kapaklıspor ekolünü yarınlara taşıyabilmek büyük başarılara imza atabilmek ve amaçlarımızı gerçekleştirmek için omuz omuza yürüyebilmek gerekiyor” diye konuşan Vural, “Bizden sonra gelecek yönetimlere Kapaklısporu daha büyük bir marka haline getirecek çalışmalar yapması gayemizdir. Bu programa katılım gösteren herkese, Kapaklı Kaymakamımız Sayın Mustafa Gürdal'a, her zaman maddi manevi yanımızda olan Kapaklı Belediyesi Başkanı Sayın Mustafa Çetin'e, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak’a kulübümüze geçmişte hizmetleri olan eski başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimize, şahsım ve Kapaklıspor camiası adına teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Hafta içi meydana gelen çatışmalarda bizlerin yaşayabilmesi için canlarını göz kırpmadan feda eden vatan evlatlarına rahmet ve yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyorum saygılarımla” dedi.

ÇETİN: KULÜPLERİMİZDE BRANŞLARI ÇOĞALTMA YÖNÜNDE TALEPLERİM OLDU

Vural’dan sonra söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Söylenecek çoğu şeyi kulüp başkanımız söyledi. Ben üstüne biraz ilave yapacağım. Biz yola koyulurken, önce mevcut lisansız sporcu sayımız ne kadar bunları elden geçirdik 6 bin 600 civarı lisanssız sporcu vardı Kapaklı’da. Önceden sadece Kapaklıspor ve Kapaklı Sitespor olmak üzere iki tane kulüp vardı. Büyüyen, gelişen ve her alanda ihtiyaçları olan ilçemizde gençleri kaynaştırmak, gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve kardeşlik hukukunu sağlamak adına spor kulüplerimizde branşları çoğaltma yönünde taleplerim oldu. Karaağaçspor’u amatör lige soktuk, Pınarçaspor’u amatör lige dahil ettik ve Kartalspor’da amatör ligde mücadelesini sürdürüyor. Sitespor’un kadın voleybol ekibini kurarak 2.Lig’e çıkmalarını sağladık ve inşallah u yıl Sitespor kadınları 1.Lige yelken açmış bir şekilde. Set vermeden, namağlup bir şekilde tüm maçları kazandılar. 6Kapaklıspor Dayanışma Gecesi

İlçe Emniyet Müdürü Aksoy’dan hayırlı olsun ziyareti İlçe Emniyet Müdürü Aksoy’dan hayırlı olsun ziyareti

“DEVASA BÜTÇELERLE KURULMUŞ TAKIMLARA KAFA TUTTU”

Ayrı bir parantezi de kurulduğu yıllarda benimde genç takımda formasını giydiğim Kapaklıspor’a açmak istiyorum. Kapaklıspor, ilçemizin adını temsil etmesi sebebiyle ve köprü bir kulüp olması sebebiyle, daha ön planda, daha ülke gündemini işgal edecek projeleri ortaya koymak adına basketbol branşımızı kurduk. Yönetimimiz belki de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. İki sezon üst üste bir üst lige çıkma başarısı gösterdi. Bu yıl 1.ligde çok mütevazi bir bütçe ile gerçekten devasa bütçelerle kurulmuş takımlara kafa tuttu ve ülke gündeminde yer aldı. Öyle ki geçen hafta cumhurbaşkanımız ile birlikteydik. Kapaklı deyince cumhurbaşkanımız samimiyetle “Benim takımı sürekli yeniyorsunuz, ayıp oluyor” dedi. 
Kapaklı’nın isminin değişik platformlarda gündeme getirilmesi, Kapaklı’yla alakalı güzel şeylerin konuşulması bizleri gururlandırıyor. Bu gururu bize yaşatan kulüp başkanımıza, kulüp yöneticilerimize, teknik heyetimize, sporcularımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Çok büyük hizmetler yaparsınız ama bu kadar fazla gündem yaratamazsınız. O sebeple burada var olan başarıyı belki birçok kişi farkında değil. Trakya’da şu anda 1. Ligde mücadele eden basketbol takımı bir tek Kapaklı’da var. Yani bizim grubumuzda bizimle beraber 18 takım var. Diğer 17 takım büyükşehir belediyelerinin desteklediği, çok büyük holdinglerin desteklediği takımlar ve gerçekten bizim bütçemizin çok çok üstünde bütçelerle mücadele ediyoruz. Bunun sürdürülebilir bir hale gelmesi için hepimize görevler düşüyor. İlçemizde bu yaptığımız faaliyetlerle beraber kulüplerimizin başarısı öğrencilerimizi de heveslendirdi.  

“ÖNCE KAPAKLI, ÖNCÜ KAPAKLISPOR”

1981 yılında kurulan futbol takımımız BAL ligine çıkma başarısını daha önce gösteremedi. Kendi evlatlarımız, BAL liginde ekstra transfer yapmadı. Kendi evlatlarımızı saha sürerek, orta sıralarda mücadele ediyoruz. Onlara da ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Biz sporu hem kültürel birleşmeyi sağlaması hem de kendi evlatlarımızın bu kulüplerden üst liglere transfer olup profesyonel olmalarını ve kendilerine burayı bir basamak olarak kullanmalarını istiyoruz. Buradan tüm sporcularımıza, teknik heyetlerimize, yöneticilerimize tüm Kapaklı halkı olarak teşekkür ediyorum. Önce Kapaklı, Öncü Kapaklıspor.

Çetin’in konuşmasından sonra “Dünden Bugüne Kapaklıspor” videosu gösterildi.1Kapaklıspor Dayanışma Gecesi

SERDAR: KAPAKLISPOR’U BU LİGDE KALICI HALE GETİRMEK İSTİYORUZ

Kapaklıspor Basketbol Antrenörü  Abdulkadir Serdar gecede konuşan bir diğer isim oldu. Serdar, “Oyuncularımla beraber sahada en iyi gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu süreç Mustafa Başkan’ın da dediği gibi çok kolay bir süreç olmadı. Bizler Kapaklı’nın bahanelerini, eksiklerini değil aile yapısına, güzel insanların bir araya gelmesine, amatör ruhuyla birleşerek Kapaklı’yı en iyi şekilde temsil etmeye elimizden geldiğince gayret ediyoruz. Bizler Kapaklı’nın Türkiye’deki yüzüyüz. Kapaklı’yı önce ahlaki, sonra sportif şekilde en iyi şekilde temsil edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Kapaklıspor’u üst lige çıkarmış olmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. Buradaki tüm özveri, emek aldıkları paranın karşılığını değil, karakterlerin karşılığını  sahaya yansıtan sporcu kardeşlerime aittir. Şimdi işimiz daha zor, çok zor bir ligde mücadele ediyoruz. Kapaklıspor’u bu ligde kalıcı hale getirmek istiyoruz. Bu süreçte hepimize büyük görevler düşüyor. Sizlerin desteğiyle beraber inşallah bu ligde Kapaklıspor’u kalıcı hale getireceğiz. Buraya geldiniz, bizleri maddi manevi destek verip yalnız bırakmadınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bütün Kapaklıspor yönetim kuruluna ve Kapaklı’yı spor kenti yapma kendi olma yolunda mücadele eden Mustafa Çetin’e teşekkür ediyorum” dedi.

2Kapaklıspor Dayanışma Gecesi

YILMAZ: BAL LİGİNE MERHABA DEDİK

Serdar’dan sonra söz alan Kapaklıspor Futbol Takımı Teknik Direktörü Ercan Yılmaz, “Biz takımımızla beraber, bu bölgenin gençleriyle birlikte bir yola çıktık. Belediye başkanımız ve kulüp başkanımız bizi bu göreve layık gördüler. Ligin sonunda Tekirdaspor’u 1-0 yenerek BAL ligine merhaba dedik. Bu yıl yine Kapaklımızın gençleriyle, Kapaklı’nın çocuklarıyla BAL liginde mücadelemizi sürdürüyoruz. Orta sıralardayız, alışma aşamasındayız. Hedefimiz ligi en üst seviyede bitirmek. İnşallah ligde kalacağız ve bu gençlerle beraber çok büyük bir iş başarmış olacağız. Öncelikle belediye başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gecede kulüp tarafından üretilen atkılar ve destek biletleri misafirlere dağıtılarak bağış toplandı.

3Kapaklıspor Dayanışma Gecesi5Kapaklıspor Dayanışma Gecesi