Tekirdağ Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Kapaklıspor, 20. hafta maçında 10 kişi kaldığı maçta ligin namağlup lideri Sarayspor 1953’ü 1-0 mağlup etti. Kapaklıspor maçın ilk yarısında Tuğrul ile penaltı kaçırırken, kaptan Tolga'nın 70. dakikada kırmızı kart görmesi sonucu son 20 dakikada 10 kişiyle oynadı.

kapaklispor-4

Maç, Pazar günü saat 15.30'da Kapaklı Şehir Stadı'nda oynandı. Karşılaşmayı Mete Aylıoğlu yönetirken, yardımcılıklarını Tugay Tünaydın ile Ulaş Kaçmaz yaptı.

Kapaklıspor karşılaşmaya, Hakan Çolak, Tolga Aşçı, Ziya Bozbay, Hakan Çelik, Uğur Hasko, Tuna Akgüneş, Emre Kaymaz, Tuğrul Kuloğlu, Semih Mandacı, Şaban Uçar ve Mertcan Erkan ilk 11'i ile çıkarken Konuk Sarayspor'un ilk 11'i ise; Mehmet Kaygın, Erkan Kavak, Enes Elektirik, Emrah Kaya, Arif Zeren, Bahadır Aydınoğlu, Nusredtin İşar, Deniz Yıldız, Emrah Şahinçiftçi ve Kadir Muharrem Pehlivan oldu.

kapaklispor-2

Kapaklıspor taraftarının yoğun katılımı ile Kapaklı Şehir Stadı’nda gerçekleşen karşılaşmanın ilk yarısı Kapaklıspor’un baskısı ile başladı. Ardından ilk yarıda kazanılan penaltı sonucu öne geçme fırsatı yakalayan Kapaklıspor, Tuğrul Kuloğlu’nun penaltıyı kaçırması sonucu bu fırsattan istediği gibi yararlanamadı ve ilk yarı golsüz beraberlik ile tamamlandı.

kapaklispor-2-1

EMRE KAYMAZ’IN GOLÜ İLE 3 PUAN GELDİ

Taraftarının desteği ile baskılı oyununu sürdüren Kapaklıspor, ikinci yarının hemen başında ceza sahasına açılan ortayı başarılı bir şekilde değerlendiren Emre kaymaz ile 1-0 öne geçti. Gol sonrası artan yüksek tempolu oyun sonrası rakibine sert müdahalede bulunan Kapaklıspor oyuncusu Tolga Aşçı, 70. dakikada kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Maçın devamında önemli bir pozisyon yaşanmazken Kapaklıspor maçtan 1-0 galip ayrıldı.

kapaklispor-1-1

Kapaklıspor evinde 3-0 kaybetti Kapaklıspor evinde 3-0 kaybetti

HEDEF ŞAMPİYONLUK

Karşılaşma sonucu lider Sarayspor ile aradaki puan farkını bire düşüren Kapaklıspor, gelecek haftalarda puan kaybetmeden liderlik yarışını sürdürerek sezonu şampiyon olarak kapatmak istiyor.

"SARAYSPOR'UN MAÇ KAYBETMESİNİ BEKLEYECEĞİZ"

Maç sonu açıklamalarda bulunan Kapaklıspor Teknik Direktörü Ercan Yılmaz , “Bizim için mutlaka kazanması gereken bir maçtı. 3 puan parolasıyla maça çıktık. Hafta başından beri arkadaşlarımızla birlikte maç için çalıştık. Şu an 1 puan fark var. Bundan sonra Sarayspor’un puan kaybetmesini bekleyeceğiz. İnşallah 6 maç sonunda bu ligi şampiyon tamamlayarak Kapaklıspor’u BAL Ligi’ne çıkaracağız.” dedi.

kapaklispor-3

"PUAN FARKINI BİRE İNDİRDİK, ÇOK MUTLUYUZ"

Maç sonu alınan galibiyet hakkında konuşan ve Kapaklıspor'un spor branşlarında öncü durumda olduğundan bahseden Kapaklıspor Başkanı Cengiz Vural, "Kapaklıspor olarak 2022-2023 sezonuna iyi bir başlangıç yaptık. Telafisi olan beraberlikler aldık ama şu an Sarayspor’da buraya namağlup şekilde gelmişti ve onların namağlup olma durumlarını egale ettik ve onlara karşı galip gelerek puan farkını bire indirdik. Çok mutluyuz, çocuklarıma ve teknik heyetime göstermiş olduğu emekten ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Biz Kapaklıspor olarak öncü Kapaklıspor diyoruz. Futbolda, basketbolda diğer spor branşlarında da mücadele ederek inşallah ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz ve bu yerde inşallah zirve olacak." ifadelerini kullandı.

tekirdag-sal-puan-durumu-1