Kapaklıspor, Türkiye Basketbol Ligi 21. Hafta mücadelesinde evinde Konyaspor’u ağırladı.

27 Ocak Cumartesi günü saat 16.30’da ÇOSB Kapaklı Spor Salonu’nda oynanan mücadelede Kapaklıspor Utku Pelit, Troy Franklin, Kaan Yıldırımkanlı, Marvin Jefferson, Emir Bozyiğit, İbrahim Pınarer, Kristijan Nikolov, Serkan Özver, Harun Can Doğan, Baha Korkmaz ve Cem Han kadrosuyla mücadele etti.

Kapaklıspor’dan 6 gollü galibiyet Kapaklıspor’dan 6 gollü galibiyet

Maça hızlı başlayan Kapaklıspor ilk dakikalarda öne geçti. Daha sonra Konyaspor, Myles Mack’ın elinden bulduğu sayılarla ilk beş dakikayı 15-8 önde tamamladı. Periyodun kalan kısmında Kapaklıspor, Jefferson, Troy ve Harun pota altından bulduğu sayılara, Konyaspor Mack, Johson ve Merthan’ın yaptığı hızlı hücumlarla cevap verdi. Büyük çekişmelerin yaşandığı ilk çeyreği Kapaklıspor 26-23 kazandı.

1 Kapaklıspor Konyaspor’u Mağlup Etti

10 FARKI KORUYAMADI

Taraftarın desteğini arkasına alan Kapaklıspor, ikinci çeyrekte de etkili oyununu sürdürdü. ev sahibi ekibin hızlı hücumlarına karşı Konyaspor, Mack’in sayılarıyla oyuna tutunmaya çalıştı. Oyun hakimiyetini eline alan Kapaklıspor, farkı 10’a çıkarsa da Konyaspor Mack’in önderliğinde üst üste sayılar buldu. Karşılaşmanın ilk yarısı 46-41 Kapaklıspor’un üstünlüğüyle sona erdi.

1 FARKLA ÖNDE TAMAMLADI

Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan ekip Konyaspor oldu. Pota altından bulduğu sayılarla 7-0’lık seri yakalayan Konyaspor’a cevap Utku Pelit’ten geldi. Pelit’in bulduğu sayıların ardından Franklin, Jefferson ve Cem Han’ın bulduğu sayılarla Kapaklıspor çabuk toparlandı ve üçüncü çeyreği 65-64 önde tamamladı.

BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Karşılaşmanın son periyodu büyük çekişmelere sahne oldu. Taraftarın desteğini arkasına alan Kapaklıspor, son periyoda hızlı bir giriş yaptı. Karşılıklı atakların bir süre devam ettiği son çeyrekte Konyaspor’un savunmada yaptığı hataları iyi değerlendiren Kapaklıspor, karşılaşmayı 89-85 kazandı.

2 Kapaklıspor Konyaspor’u Mağlup Etti

MARVİN’DEN 29 VERİMLİLİK PUANI

Bu sezon 10’uncu galibiyetini elde eden Kapaklıspor, ligde 7’inci sıraya yükseldi. Kapaklıspor’da takım MVP’si Marvin Jefferson oldu.  Marvin, Konyaspor maçını 14 sayı, 1 asist, 15 ribaund ve 29 verimlilik puanı ile tamamladı. Troy 17 sayı, 4 ribaund, 11 asist, Harun Can 17 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Cem Han 15 sayı, Nikolov 13 sayı, Utku Pelit 9 sayı ile oynadı.

Konuk ekipte Myles Mack, 39 sayı, 7 asist, 1 ribaund ile performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

Kapaklıspor, 2 Şubat günü saat 16:45’te Mersin Büyükşehir Belediyespor’a konuk olacak.