Naim Süleymanoğlu Spor Salonunda oynanan karşılaşmayı İbrahim Altıntaş yönetirken, yardımcılıklarını ise Abdullah Koputan ve Uğur Yüksel yaptı. Finalspor karşılaşmaya Deshon Taylor, Can Özcan, Brendan Bacon, Talat Altunbey, Ozan Yılmaz, Mustafa Baştürk, Kerem Özel, Recep Doğruöz, Ahmet Tunalı, Hidayet Civan, Egemen Usta, Yunus Hamatoğlu kadrosu ile çıkarken, Kapaklıspor karşılaşmaya Marvin Jefferson, Troy Franklin, Cem Han, Harun Doğan, İbrahim Pınarer, Kristian Nikolov, Serkan Özver, Utku Pelit, Kaan Yıldırımkanlı, Emir Bozyiğit, Baha Korkmaz kadrosu ile çıktı.

KAPAKLISPOR İLK PERİYODU ÖNDE TAMAMLADI

Karşılaşmaya iyi başlayan konuk ekip Kapaklıspor, Troy Franklin’in dış atışları ile ilk periyodda üstünlük sağladı. Finalspor ise üç sayı bölgesinden düşük isabetle şut atmasına karşın çembere yaklaşmayı denemedi ve Kapaklıspor ilk periyodu 26-15 önde tamamladı.

DEVRE KAPAKLISPOR’UN ÜSTÜNLÜĞÜ İLE SONUÇLANDI

Kapaklıspor evinde 3-0 kaybetti Kapaklıspor evinde 3-0 kaybetti

Karşılaşmanın ikinci periyodu karşılıklı sayılarla geçerken, Finalsopr Ahmet’in sayılarıyla farkı 7 sayıya kadar düşürdü. Çabuk toparlanan Kapaklıspor rakibini hataya zorlayarak Nikolov’un üst üste sayılarıyla farkı yeniden çift hanelere çıkardı. Kapaklıspor periyodun sonlarına doğru sayı bulmakta zorlanırken, ev sahibi ekip ise üst üste bulduğu sayılarla farkı da indirdi. Karşılaşmanın devresi ise Kapaklıspor’un 43-37’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

KAPAKLISPOR FİNAL PERİYODUNA ÖNDE GİRDİ

Karşılaşmanın üçüncü periyodun da ise Finalspor hızlı bir başlangıç yaptı. Can Özcan ile ivme yakalayan Finalspor üst üste sayılarla periyodun ilk dört dakikasında karşılaşmada öne geçti. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın üçüncü periyodunda Franklin, Nikolov ve Cem Han ile sayılar bulmaya devam eden Kapaklıspor final periyoduna ise 57-55 önde girdi.

KAPAKLISPOR MAĞLUBİYETLE AYRILDI

Çekişme son periyodda da sürdü, Kapaklıspor son 5 dakikaya 68-65 önde başladı. 2:35 kala o ana kadar sadece 59 saniye önde oynayan Finalspor, Taylor’ın serbest atışlarıyla 72-71 öne geçti, aynı oyuncunun üçlüğüyle 1 dakika kala farkı 4 sayıya (75-71) çıkardı. 27 saniye kala Can Özcan köşe üçlüğü ile skoru 78-71’e getirdi. Kalan dakikalarda Kapaklıspor farkı indiremezken, karşılaşmada Finalspor’un 79-74’lük üstünlüğü ile sonuçlandı.

TROY 21 SAYI ATTI

Son periyotta açılan Finalspor’da Can Özcan 16 sayı (4/6 üçlük), 4 ribaund, 2 asist, Deshon Taylor 27 sayı (6/10 üçlük), 4 ribaund, 6 asist ile galibiyete katkıda bulunurken, Kapaklıspor’da Troy Franklin 21 sayı (3/7 üçlük), 6 asist, Marvin Jefferson 12 sayı, 17 ribaund, 3 asist, Cem Han 17 sayı (3/7 üçlük), 5 ribaund, 2 asist ile oynadı.