Kapaklıspor, Erkekler Bölgesel Amatör Ligi ve Türkiye Basketbol 2.Ligi finallerinde mağlup olduğu rakibi Çayırova Belediyesi’ni 87-84 mağlup etti. 

Irmak, Kapaklı’ya birincilik getirdi Irmak, Kapaklı’ya birincilik getirdi

Çayırova Spor Salonu’nda Pazar günü saat 14.00’de oynanan karşılaşmayı Yücel Çilingir, Abdullah Koputan ve Burak Erkan yönetti. Ev sahibi Çayırova Belediyespor karşılaşmaya Clay Smith, Serhat Uğur, Enes Bayraktar, Cenk Şekeroğlu, Sabahattin Can Göndür, Ercan Bayrak, Oğuz Savaş, Çağdaş Kayabaşı, Ömercan Engin, Markel Davis, Ahmet Can Yücel, Kutay Akpulat kadrosu ile çıkarken, Kapaklıspor ise karşılaşmaya Utku Pelit, Troy Franklin, Marvin Jeferson, İsmet Avşar, Burak Can Dilmaş, İbrahim Pınarer, Alperen Demir, Serkan Özver, Harun Can Doğan, Şahin Ekmen, Cem Han, Kemal Can Aktuna kadrosu ile çıktı.  

İLK YARIYI FARKLI KAZANDI 

Karşılaşmada Kapaklıspor ilk periyodu 16-12 önde tamamlarken ikinci çeyrekte oyunu üçlükler belirledi. İlk çeyrekteki etkili oyununu sürdüren Kapaklıspor, ilk yarıyı 48-32 önde bitirdi. İlk yarıda Kapaklıspor’da İsmet Baran Avşar 12, Troy Franklin 11 sayı ile oynadı. Çayırova’da en skorer isim ise 11 sayıyla Markel Davis oldu. 

KAPAKLISPOR FIRSAT VERMEDİ 

Üçüncü periyotta da rakibine fazla şans vermeyen Kapaklıspor, final periyoduna 68-61 önde girdi.  Final periyoduna taraftarının desteği ile Çayırova Belediyespor etkili başlarken Kapaklıspor son saniyelerde Kemal Can Aktuna ile bulduğu sayılarla maçı 87-84 kazandı. 

TROY FRANKLİN EN SKORER İSİM OLDU 

Kapaklıspor’da Troy Franklin 20 sayı (2/11 üçlük), 2 ribaund, 7 asist ile yıldızlaşırken, İsmet Baran Avşar 12 sayı, 2 ribaund, Kemal Can Aktuna 15 sayı, 6 ribaund, 6 asist ile oynadı. Ev sahibi ekipte Serhat Uğur 16 sayı, 3 ribaund, 6 asist, Oğuz Savaş 16 sayı, 11 ribaund, 3 asist, Markel Davis 27 sayı, 6 ribaund ile oynadı. 

kapaklispor-deplasman-basketbol-1