Kapaklı Belediyesi, ilçe genelindeki yeşil alanları artırmak ve kent estetiğini geliştirmek amacıyla yürüttüğü peyzaj düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan proje doğrultusunda, ilçenin ana caddelerinde yenileme uygulamaları gerçekleştiriliyor.

Çalışmalar, Pınar Bulvarı ve Canbazlar Caddesi üzerinde yoğunlaştırıldı. Ekipler, belirlenen güzergahlardaki mevcut saksılar ile yeşil alanlarda yenileme ve bakım işlemi uyguladı.

Saray yolundaki hasarlı durak onarıldı
Saray yolundaki hasarlı durak onarıldı
İçeriği Görüntüle

Düzenlemeler kapsamında toplam 5 bin 860 adet Ligustrum japonica ‘Texanum’ (Parlak Yapraklı Kartopu) türü çalı bitkisi ve saksılar Pınar Bulvarı ve Canbazlar Caddesi’ne yerleştirildi. Dikimi yapılan bitkilerin bakımı ve alanların düzenlenmesi ekiplerce tamamlandı.

Belediye bünyesinde yürütülen bu peyzaj ve peyzaj yenileme faaliyetlerinin, ilçe genelindeki belirlenen diğer noktalarda da planlama dahilinde sürdürüleceği bildirildi