Kapaklı Çevre Dostu Çocuk Sokak’ta çocuklara yönelik eğitici ve farklı etkinlikler gerçekleştirilirken, Pınarça İlkokulu-Ortaokulu bahçesinde fidanlar toprakla buluşturuldu, Kazak Gölü Mesire Alanı’nda atık toplama etkinliği yapıldı.

Düzenlenen etkinlikler Çöpüne Sahip Çık Vakfı tarafından Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine yönelik sıfır atık ve çevre eğitiminin verilmesiyle başladı. Çevre Dostu Çocuk Sokağı’na kurulan stantlarda çeşitli etkinlikler yapıldı. Evde kompost yapım atölyesinde kompost hakkında bilgi alan çocuklar, Çöpünü Sıfırla oyununu oynadı. Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Atölyesinde atıklardan üretilen müzik aletleri ile kendi müziklerini yaparak oldukça eğlenen çocuklar, alana yerleştirilen metal kumbaraların üzerine çevre, iklim değişikliği, sıfır atık ve su tasarrufu konularında resim yapıp, yazı yazdı.

dünya-cevre-günü-kapakli-2

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Bekleme Koltukları: Rahat ve Şık İşyeri Bekleme Alanları Bekleme Koltukları: Rahat ve Şık İşyeri Bekleme Alanları

Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Arçelik Wat Motor iş birliğiyle düzenlenen program kapsamında Pınarça İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde fidanlar toprakla buluşturuldu.

KAZAK GÖLÜ’NDE ATIKLAR TOPLANDI

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri Kazak Gölü Mesire Alanı’nda devam etti. Burada Samsung Türkiye ve Çöpüne Sahip Çık Vakfı iş birliğiyle çevre temizliği yapıldı.

dünya-cevre-günü-kapakli-1

“DAHA YEŞİL VE DAHA TEMİZ BİR KAPAKLI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin yaptığı açıklamada, “İlçemizde sıfır atık bilincinin oluşması, kaynakların yerinde ayrıştırılması gibi birçok çevre ve doğa dostu projeyi uyguluyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerle farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü de yine dikkat çeken etkinliklerle kutladık. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın sıfır atık ve çevre konusunda bilinçli bir şekilde yetişmesini çok önemsiyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Kapaklı bırakmak için çevremizi koruyalım. Daha yeşil ve daha temiz bir Kapaklı için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.