Kapaklı İlçe Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde yürüttüğü denetleme çalışmalarını sürdürüyor.

Kapaklı’da hizmet veren iş yerlerine temizlik ve hijyen denetlemelerinde bulunan ekipler, ayrıca şehir merkezinde duvarlara ve otobüs duraklarına gelişigüzel yapıştırılan afişleri bulundukları yerden kaldırıyor. 

İZİNSİZ AFİŞ ASMAK YASAK

5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nda afiş asımıyla ilgili düzenlemelerin bulunduğunu vurgulayan Kapaklı Belediyesi Zabıta yetkililerinden yapılan açıklamada, konuyla alakalı olarak takiplerinin sürdürüleceği belirtildi. Ekipler, cadde, meydan, sokak, otobüs durakları, elektrik direkleri ve benzeri yerlere izinsiz afiş asmanın yasak olduğu ve durumla ilgili denetimlerin ilçe genelinde devam edeceğini ifade etti.

İŞ YERLERİNE UYARILAR YAPILDI

Gıda pazarlanan iş yerlerine de denetlemelerde bulunan Zabıta ekipleri; hijyen koşulları, ruhsat, vergi levhası ve satışı yapılan ürünlerin son kullanma tarihinde denetimler gerçekleştiriyor. Denetimler çerçevesinde tespit edilen, uygun olmayan ve insan sağlığını olumsuz etkileyen iş yerlerine gerekli uyarılar yapılıyor. 

‘’VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ’’

Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, insan sağlığı konusunda çok hassas ve dikkatli olduklarını belirterek; “Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla ürün ve hizmet alabilmeleri aralıksız çalışıyoruz. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz ilçemiz genelindeki işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Ekiplerimiz hijyen koşulları, ruhsat, vergi levhası ve satışı yapılan ürünlerin son kullanma tarihinde denetimler gerçekleştiriyor. Kapaklı Belediyesi olarak insan sağlığını ilgilendiren konularda daha çok dikkat ediyoruz.  Vatandaşlarımızdan ricamız hijyenik olmadığına inandıkları işyerleri ve resmi üretim yapmayan işletmelerle alakalı bizleri bilgilendirmeliler. Bu ihbarlar bizim duruma anında müdahale etmemizi sağlayacak.” dedi.