Kapaklı Gazetesi - 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, ‘’Geçmişini bilmeyen, geleceğini tayin edemez” bakış açısıyla, Türk tarihi için önemli olan bugünlerde, şanlı tarihimizi hatırlamak bizlere gelecek için güç ve cesaret verecektir.’’ dedi.

Şehitlerimizi anarak sözlerine devam eden Yılmaz, şu sözlere yer verdi; ‘’26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Büyük Zafer’in yıldönümünde, başta Cumhuriyetimizin ve ülkemizin kurucusu, ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ile anıyoruz.

‘’ŞANLI TARİHİMİZİ HATIRLAMAK GÜÇ VE CESARET VERECEKTİR’’

“Geçmişini bilmeyen, geleceğini tayin edemez” bakış açısıyla, Türk tarihi için önemli olan bugünlerde, şanlı tarihimizi hatırlamak bizlere gelecek için güç ve cesaret verecektir. Milletimiz, 1071 yılında Sultan Alpaslan önderliğinde girdiği Anadolu’da, 1919-1922 yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği milli mücadele ile yedi düvele karşı savaşmış ve asla ama asla bağımsızlığını ve onurunu başka bir milletin tasarrufuna terk etmemiştir. Memleketin dahilinde ve haricinde Türk Milleti’ni bağımsızlığından mahrum etmek isteyenlere karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak büyük bir mücadele başlatan Atatürk’ün önderliğinde, büyük zorluklar içerisinde gerçekleştirilen milli mücadelenin sonunda, 26 Ağustos sabahı Büyük Taarruz başlamış, 30 Ağustos’ta kazanılan büyük zaferin ardından 9 Eylül günü İzmir’de düşman denize dökülmüştür. Bu zorluklar içerisinde savaşarak canlarını sonraki nesillerin, yani bizlerin onurlu yaşaması için veren şehitlerimize minnetimiz ve borcumuz büyüktür. Atatürk’ün de gençliğe hitabında söylediği gibi, birinci vazifemiz, Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

‘’KUTLANMAMASI DÜŞÜNÜLEMEZ’’

Gerek Malazgirt zaferimizin gerekse Büyük Zaferimizin yıldönümünde, bağımsızlık ateşimizin hiç sönmeyeceğini ve Cumhuriyeti koruma kararlılığımızı ilk günkü heyecanla bir kez daha vurguluyoruz. Şanlı tarihimizin sayfaları zaferlerle doludur. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin bağımsızlığını tescil etmiş, bugün üzerinde yükselen çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin de temeli olmuştur. Bu bakımdan önemi çok büyük olup, kutlanmaması düşünülemez, mümkün değildir. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi olarak, pandemi koşullarına uygun şekilde 30 Ağustos Zafer Bayramımızı halkımızla birlikte coşkuyla kutlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Tüm hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlu olsun!’’