Kapaklı Gazetesi - Danıştay’ın Öğrenci Andı ile ilgili aldığı karara tepki gösteren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, kararın ulusal milli ve beraberliği kötü etkileyeceğini savundu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BİR FERDİ OLARAK SAHİP ÇIKACAĞIM”

Yılmaz, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Son günlerde kamuoyunu meşgul eden “ANDIMIZ”ın okunmaması ile ilgili kararı üzüntü ile karşıladım. Öyle bir meseledir ki bu tartışma konusu dahi olamaz teklif dahi edilemez. Andımızın içindeki herhangi bir kelimenin ya da bütününden rahatsız olanlar önce kendilerini sorgulaması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün miraslarına Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olarak her daim sahip çıkacağıma and içerim. Toplumsal değerler bizlerin birlik ve beraberlik içinde millet olmamızın en önemli nedenidir.”

“TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HERKES TÜRK’TÜR”

Birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kırmızı çizgileri vardır bu kırmızı çizgiler bizlerin millet olma sebeplerimizdir. Bu topraklarda ezelden beri kardeşçe yaşayan Türk, Kürt, Laz, Roman, Çerkez, Abaza ya da benim gibi Balkan Göçmeni her fert Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes Türk’tür. Fransa’da yaşayan bir vatandaşa Fransız , İngiltere’de yaşayan bir vatandaşa İngiliz diyorsak Türkiye’de yaşayan herkes Türk’tür. “Ne mutlu Türküm diyene” de buradan gelmektedir. Bu ülkede bizleri birbirimize bağlayan bazı değerler vardır, ki öyle olmamış olsaydı bugün Allah korusun böyle bir ülke de olmazdı. Namı tüm dünyaya yayılmış güçlü bir ülke Türkiye. Düşmanlarımızın bizdeki bu birlik ve beraberliğe imrenerek baktığını ifade edebilirim.” dedi.

“ALAY ETMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Kararın milli irade ile alay etmek olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Ülkemizde son yıllarda yaşanan siyasi ahlak anlayışı kabul edilir gibi değildir. Yazılı ve görsel basındaki söylemler gelecek nesli de olumsuz etkilemektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan yurttaşlarımız tuttuğu futbol takımından tutunda desteklediği siyasi partiye kadar ötekileştirildi, kutuplaştırıldı ve hakarete maruz kaldı. Benden olmayan kötüdür algısı yaratılarak insanlar üzerinde negatif etkiler yaratmış kendi yurttaşlarını biri birine düşürmüştür. Hayatımızın belki de tamamı siyaset olmuş futbol taraftarı gibi parti destekler olmuşuz. 1946 yılında çoklu partili sisteme geçerek demokrasimizi güçlendirmiştik. Her vatandaşın bir siyasi görüşü olabilir buna herkesin saygılı olması gerekmektedir.

Resmî kurumların tabelalarında T.C ibaresinden, İstiklal marşın makamına kadar ve bugünlerde andımızın kaldırılması milletin iradesi ile alay etmekten başka bir şey değildir. Gerçek gündemimiz pandemi, ekonomi, işsizlik, döviz karşısında git gide eriyen Türk lirası, enflasyon, kadın cinayetleri, eğitim, terör olması gerekirken kırmızı çizgilerimiz üzerinde sinir uçlarımıza dokunulması kabul edilir gibi değildir. Lütfen artık gerçek gündemlerimize geçelim ve çözümler yaratalım. Güçlü bir TÜRKİYE hayal ediyorum insanların kardeşçe yaşadığı, sosyal ve ekonomik sıkıntıların olmadığı tüm dünyaya örnek olacak güzel bir TÜRKİYE hayal ediyorum. Başka TÜRKİYE yok.” diyerek açıklamasını noktaladı.