Kapaklı Gazetesi - Ramazan davulcularının ücretinin karşılanmaması nedeniyle Kapaklı Belediyesini eleştiren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, ‘’AK Parti belediyesi geleneği neden bozdu?’’ dedi.

Kapaklı Belediyesi bu yıl Ramazan davulcularının ücretini karşılamayarak davulcuların ve vatandaşların tepkisini çekti. Tepkiler giderek artarken CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz da konuyla ilgili bir açıklama yaparak eleştirilerini dile getirdi.

‘’DAVULCULARA YASAK GELMEMİŞTİR’’

Ramazan davulcularının ev ev dolaşmasının yasaklandığını fakat tamamen bir yasak olmadığını hatırlatan Yılmaz, ‘’Ramazan davulcuları, yüzyıllardır devam eden bir gelenektir. Valilik kararı ile COVID-19 tedbirleri nedeniyle bu yıl davulcuların ev ev gezip bahşiş toplanması yasaklanmış. Bunun dışında sosyal mesafe kuralarına uyduğu sürece Ramazan davulcularına bir yasak gelmemiştir. Neticede iki davulcu arasındaki mesafe minimum 2 kilometredir. Davulcu ücretlerinin de yerel yönetimler ( belediyeler) tarafından karşılanabileceği iletilmişti.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ÇERKEZKÖY VE SARAY’DA VAR’’

Civar ilçelerde bu geleneğin sürdürüldüğünün de altını çizen Erdinç Yılmaz, ‘’Çok enteresandır ki komşu ilçelerimiz Çerkezköy ve Saray başta olmak üzere 11 ilçenin birçoğunda var. CHP’li belediyelerin bu konuda da daha hassas olduğu gözlerden kaçmıyor. 11 aydır bu mübarek ayı bekleyen Ramazan Davulcularının cebine 3-5 kuruş para girer umudu bu yıl maalesef suya düştü.’’ şeklinde konuştu.

‘’BOŞ İŞLERLE MEŞGUL EDİLDİĞİ İÇİN Mİ UNUTTU?’’

Kapaklı Belediyesinin süreci iyi yönetemediğini iddia eden İlçe Başkanı Yılmaz, ‘’Peki AKP belediyesi bu yıl geleneği neden bozdu? Unuttuğu için mi, Sosyal Vefa Grubunun erzaklarını dağıttığı için mi, Büyükşehir’in ürettiği maskeleri dağıttığı için mi, konvoy yaptığı için mi, altyapı üst yapı derken kafası karıştığı için mi, meclis üyeleri çok küfürbaz olduğu için onlar adına özür dilediği için mi, davulcu bulamadığı için mi, parti içinde iç muhalefet olduğu için mi, boş işlerle meşgul edildiği için mi, 25 yılık emekli subaya 2 ekmek verirken foto çekildiği için mi, yalnız kaldığı için mi?’’ dedi.

‘’RAMAZAN AYINDA DA SINIFTA KALDI’’

Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Hepsi bir tarafa gerçek nedeni kasa boş oldu için çünkü bizim dönemden devam eden borçları ödediği için diyeceksiniz lakin Kapaklı Pınar dergisine 25.000 TL ödeyen belediye 2.000TL den 15 davulcu tutamamasının burukluğu içinde. Aynı şekilde görevi ne olduğu belli olmadığı halde AKP ilçe başkanına maaş verdiği için. Sonuç olarak COVİT-19 sürecini yönetemeyen AKP belediyesi maalesef Ramazan ayında da sınıfta kaldı. Hayırlı Ramazanlar dilerim.’’