Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan Çevik, Nihat Toprak, Ruhi Özden ve müteahhit firma yetkilileriyle Yıldızkent Köprülü Kavşak Projesi'nin çalışmaların başladığı noktada basın açıklaması yaptı.

“HAVA ŞARTLARI UYGUN OLDUĞU SÜRECE GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

Poje için ilk kazmanın vurulmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Malum bu fiyat dalgalanmalarından sebeple yine bir yığın olumsuzlukla karşı karşıya kaldık. Başta Karayolları Genel Müdürlüğümüz, Ulaştırma Bakanlığımız ve ihaleyi alan firma yetkililerimizin gayretleriyle projenin başlaması ve bitirilmesiyle ilgili iradeyi ortaya koydular. Bugüne kadar da beklememizin sebeplerinden bir tanesi, alt yapı kuruluşlarının deplase çalışması, kapsamında bitirmesi gereken işlerdi. Bunların içerisinde GAZDAŞ’ın, TREDAŞ’ın, TESKİ’nin, Türk Telekom’un ve Mezarlıklar Müdürlüğünün çalışmaları paralel olarak yürütüldü. Bugün itibariyle Yıldızkent Kavşağımızın köprüsünün inşaatına başlamadan önce yan yolların çalışmalarına başlandı. Köprünün ayakları yapılırken yan yollar üzerinden trafik akışını vermeye çalışacağız. Önceliğimiz bu alternatif yolları ortaya çıkarmak sonrasında da köprü ayaklarının inşaatına başlamak olacaktır. Bir diğer alternatif yolumuzda Çerkezköy’den gelirken organize sanayiye giriş köprüsü dediğimiz ve oradan da Bahçelievler Mahallesi'ne yolun akışını aktaracağımız bir alternatif yol projemiz daha var. Hepsini paralel olarak yürütüp gelecek yıl 2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100. yılında proje ayağının uzunluğu 1071 metre olan bu projeyi tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Halkımız bu konuda yeterince sabırlı olmuştur. Bu nedenle hepsine buradan teşekkürlerimi tekrarlamak istiyorum. İnşallah kazasız belasız bir şekilde bitirilecektir. Aralıksız, durmadan, hava şartları uygun olduğu sürece, gece gündüz çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

"BU BİR TAKİP, ISRAR SÜRECİDİR"

Başkan Çetin'in ardından söz alan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, "Buradaki süreç özellikle belediye başkanımız Sayın Mustafa Çetin’in, Sayın Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğu bilgi notu sonrasında çok daha hızlı bir şekilde gelişti. En büyük şansımız TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızın bakanlıklarımıza yönlendirerek, temas kurmamızı sağlaması, Milletvekillerimiz Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül’ün Ankara’da süreci takip etmesi oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun bizlere bu süreçte verdiği katkıyı da ifade etmek istiyorum. Süreci yaşayan biri olarak Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e teşekkür etmek istiyorum. Ekonomik olarak bazı sıkıntılardan geçtiğimiz bu süreçte projenin başlamış olması çok kıymetli. Bu bir takip, ısrar sürecidir. Hükümetimizin Kapaklı’ya vermiş olduğu kıymetin tezahürü olarak kabul etmek gerekiyor.” diye konuştu.

İlçe Emniyet Müdürü Aksoy’dan hayırlı olsun ziyareti İlçe Emniyet Müdürü Aksoy’dan hayırlı olsun ziyareti

"BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN"

Projenin her yerde bilinen ve yapılmasının gerekli olduğunun kabul edildiği bir proje olduğunu ifade eden AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, “Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çetin’e, emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimize, Kapaklımız ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbimden bir an önce tamamlanıp, kullanılmasını niyaz ediyorum.” dedi.