Kapaklı Gazetesi - Devlet yatırımlarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, “Devletin eli Kapaklı’ya değdi” yorumunda bulundu. Birçok projenin önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacağını ve bu yıl başlayacağını belirten Biyik, Yıldızkent Kavşağı projesinin de bunlardan biri olduğunu belirtti.

“DEVLETİMİZİN 43 MİLYON TL’LİK BİR YATIRIMI VAR”

Kapaklı’da gençlere yönelik devlet yatırımlarının arttığını söyleyen Biyik, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto üzerinden Kapaklı’ya toplam 21 milyon lira civarında bir katkı sağlıyor. Tenis kortu, halı sahalar gibi yatırımlarla gençlerin sportif alanlara yönelmesini sağlayacağız. Kapaklı’nın aldığı yoğun göçle birlikte ciddi bir genç nüfus oluştu. Gerek spor, gerekse eğitim alanında devletimizin 43 milyon TL’lik bir yatırımı var.” ifadelerini kullandı.

“BU YILIN BÜTÇESİNE ALINDI”

Yıldızkent Kavşağı’ndaki trafik sorununun yeni proje ile çözüme kavuşacağını belirten AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Biyik, “Yıldızkent Kavşağı’nı trafikten kurtarmak için TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’un ve bölge milletvekillerimizin bu konudaki mücadelesini biliyorum. Bu konu her gündeme geldiğinde üzerine düşüyorlar. Mustafa Çetin başkanımız da Cumhurbaşkanımız Tekirdağ’a geldiğinde kendisine bizzat konuyu iletti ve onun talimatını aldı. Bu çok kıymetli bir talimat. En son Ankara’ya gittiğimizde Ulaştırma Bakanımız da yapacağını belirtti. Bakanlığımız bütçelendirmesini yaptı ve proje bu yılın bütçesine alındı. Bu yıl içerisinde ihaleye çıkacak ve çalışmalara başlanacak.” dedi.

“ADALET SARAYI İÇİN KİRALIK BİR YER BULACAĞIZ”

Geçtiğimiz aylarda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile yaptıkları görüşmeye dair bilgiler veren Biyik, “Kapaklı’nın adliye ihtiyacı için Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ile görüştük. Kendisi 10 yıl içerisinde yeni bir ilçeye adalet sarayı kurulması ile ilgili bir karar alınmadığını söyledi. Biz de Kapaklı’nın nüfus yoğunluğunu ve diğer verileri anlattık. Bunun üzerine Bakanımız ilçemizin ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Sayın Bakanımız talimatlarını ilgili bürokratlara verdi. Bundan sonraki süreçte adalet sarayı yapabileceğimiz kiralık bir yer bulacağız ve bakanlık burayı kiralayıp adalet sarayı olarak faaliyete geçirecek. Ramazan sonrası yer konusuyla ilgili birkaç görüşme gerçekleştireceğiz. Bu süreci elimizden geldiğince hızlandırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“DEVLET HASTANESİ 2023’E KADAR YETİŞECEK”

Biyik, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesinde çalışmalar devam ediyor. Tabi bu çalışmalar OSB’nin uhdesinde olan bir konu ama 2023’e kadar yetişeceği belirtildi. Sonuçta bu hastanenin parasal yandan bir sorunu yok, bu da yetişmemesi için herhangi bir engel olmadığını gösteriyor. İnşallah bizler de konunun takipçisi olacağız. Ayrıca emniyet binası için Süleyman Soylu bakanımızdan sözümüzü aldık. Proje süreci ilerliyor, ihalenin ardından yapım çalışmalarına başlanacak. Bakanımız eksik bir şey olmadığını, sadece bütçe beklendiğini söyledi. Bu bütçe gelir gelmez çalışmalar başlayacaktır. 1-2 ay içerisinde emniyet binamız için kazma vurulur.”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BU DERELERİ ISLAH ETMESİNİ BEKLİYORUZ”

Son olarak dere ıslahıyla ilgili konuşan Biyik, “Dere ıslahıyla alakalı DSİ Genel Müdürü Kaya bey ile görüştüm. Dere ıslahları ile ilgili neler yapabileceğimizi konuştuk. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin imar alanları içerisinde olan derelerin ıslahlarını yapacağına dair protokol imzalamış. Biz DSİ’nin bu dereleri ıslah etmesini isterdik ancak DSİ’nin bu tarz bir müdahalesinin emsal karar oluşturabileceği belirtildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin bu dereleri ıslah etmesini bekliyoruz. Umuyoruz yapacaktır.” diyerek açıklamasını noktaladı.