Kapaklı Gazetesi - İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Kapaklı-Yıldızkent kavşağında yaşanan trafik sorunları ile ilgili 30 Mart 2020’de dönemin Ulaştırma Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi göndererek, "Söz konusu kavşakta oluşan yoğunluğun giderilmesi ile ilgili önlemler almayı düşünüyor musunuz?” diye sormuştu. Milletvekili Kaplan’ın soru önergesine cevap geldi.

Dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın cevaplandırması istemiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir soru önergesi gönderen İYİ Partili Enez Kaplan, Kapaklı-Yıldızkent kavşağında yaşanan trafik sorunlarını Meclis gündemine taşımıştı.

BÜTÇE İMKANLARINA BAĞLI

Kaplan, Meclis'e gönderdiği soru önergesinde, Kapaklı’nın her geçen gün göç alarak büyüdüğüne dikkat çekerek; bu büyüme ile birlikte ilçenin muhtelif sorunlar ile karşı karşıya kaldığını ifade etmişti. Milletvekili Kaplan, soru önergesinde, "Kapaklı ilçemizin etrafında çok sayıda fabrikalar bulunmaktadır. Bu fabrikalarda çalışan vatandaşlarımızın her gün mesai giriş ve çıkışlarında özellikle Yıldızkent kavşağında trafik ile ilgili büyük sorunlar yaşamaktadır. Söz konusu kavşakta oluşan yoğunluğun giderilmesi ile ilgili önlemler almayı düşünüyor musunuz?” ifadelerine yer vermişti.

İYİ Parti Milletvekili Enez Kaplan'a gelen cevapta şu ifadelere yer verildi: "Tekirdağ iline bağlı Kapaklı ilçesinde, trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla “Kapaklı farklı seviyeli kavşağı uygulama projesi” tamamlanmış olup bütçe imkanlarına bağlı olarak yapımı gerçekleştirilecektir.”