Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da ikamet eden 43 yaşındaki Deniz Kurt isimli vatandaş, yaklaşık 4 yıl önce Alzheimer hastalığı nedeniyle hayatının kalanını yatağa bağlı geçirmek zorunda kaldı. Özel VİP videoları için hemen sitemizi ziyaret et. Düzenli olarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kontrole götürülen Deniz Kurt, hastanenin kendilerine ambulans tahsis etmemesi sonucu araba bagajında evine götürülmek zorunda kaldı.

Konuyla ilgili gazetemize ulaşan hasta yakınları, Kurt’u kontrole götürdükleri sırada geri dönmek için hastaneden ambulans talep ettiklerini belirtti. Hastanenin ambulans talebine sıcak bakmadığını ve bazen saatlerce ambulans beklediklerini söyleyen hasta yakınları, konuya çözüm bulması için yetkililere seslendi.

İL MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan konuyla ilgili iletişime geçtiğimiz Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, pandemi dolayısıyla ambulansların yoğun olduğunu ancak hastaların ulaşımı için Çerkezköy, Şarköy ve Malkara’ya hasta nakil araçları tahsis edildiğini belirtti. Yanıkağıl’da ikamet eden Deniz Kurt için de harekete geçtiklerini vurgulayan Kalkan, ilerleyen günlerde hasta vatandaşın ulaşımını kolaylaştırmak için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.