Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da ikamet eden Ufuk Yuca isimli engelli bir vatandaş, 2 bin 400 TL’yi bulan ilaç masraflarını devletin karşılamadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Wilson hastası olan Ufuk Yuca, geçtiğimiz günlerde ilacını temin etmek için eczaneye gittiğinde büyük şok yaşadı. Yıllardır ücretsiz olarak temin ettiği ilaç için kendisine 2 bin 400 TL fatura kesilen Yuca, ailesinin borç alarak ilaç masraflarını karşıladığını belirtti. 3 ayda bir ilaç temin etmesi gerektiğini belirten engelli vatandaş, ilaçları sürekli alacak maddi durumunun olmadığını söyleyerek yetkililere seslendi.

‘’BANA YARDIMCI OLUN’’

Ufuk Yuca, devletin uzun yıllardır ilacı ücretsiz olarak verdiğini ancak yakın tarihte ilaçlardan yalnızca 1 kutusunun %80 masrafını karşıladığını, diğer kutuların ise tam ücretini ödeyerek kendisinin alması gerektiğini söyledi. Metalcaptase isimli ilacın pahalı olduğunu ve ödeyecek durumu olmadığını savunan Yuca, ‘’Ben Wilson hastası biriyim. Şu ilacı devamlı kullanmak zorundayım. 2019’a kadar bu ilacı ücretsiz olarak kullanıyordum fakat 2019’dan sonra bu ilaç paralı oldu. Yetkililere sesleniyorum, bana bu ilacı almam için yardımcı olun.’’ dedi.