Kapaklı Gazetesi - Kapaklı TV’de yayınlanan Adem Çil ile Sorulmayanlar programının 8. Konuğu AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Veysel Güven oldu. 2 yıl Kapaklı Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve ardından sansasyonel bir şekilde görevden alınan Güven, hakkındaki iddiaları canlı yayında yanıtladı.

550 BİN DOLAR BORÇ ALDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

5 Nisan Pazartesi günü yayınlanan Objektif Masa adlı programda, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen ve Veysel Güven’in görevden alınması konusu masaya yatırılmıştı. Ayrıca programda Veysel Güven’in bir iş adamından 550 bin dolar borç aldığı ve geri ödemediği iddiaları da konuşulmuştu. İddiaların ardından AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Veysel Güven, 9 Nisan Cuma günü Kapaklı TV’de yayınlanan Adem Çil ile ‘Sorulmayanlar’ programında suskunluğunu bozdu.

“KİMSE KİMSEYE KARŞILIKSIZ PARA VERMEZ”

İş adamlarının iddialarını yargıya taşıyacağını belirten Güven, “Ben bu arkadaşlarla bir arkadaşım sayesinde tanıştım. Oğlu üzerinden bankadan bana para havalesi yaptılar, ben de bu paralarını ödedim. Başka hiçbir bağım yok. Hiçbir ticari alışverişim olmadı. Banka üzerinden 120 aldık ödedik, 100 aldık ödedik, 30 aldık ödedik, 70 aldık ödedik. Kimse kimseye karşılıksız para vermez, hele 5 milyon parayı neden imzasız versinler? Bu arkadaşlar Kapaklı ve civarında insanlara para veriyorlar. 2 arkadaş da mahkemelik, biz de mahkemede hesaplaşacağız. Gereken açıklamayı daha sonra avukatımla beraber tekrar yapacağız. Asla bir borcum yok. Beni tehdit ettiler ve makama gelip ‘Belediye başkanı ile görüşüyoruz. Belediye başkan yardımcılığından aldıracağız seni’ dediler. Ben bunlara daha önce dava açmadım çünkü araya bazı arkadaşlar girdi.” dedi.

“MUSTAFA ÇETİN İLE GÖRÜŞTÜKLERİNİ BİLİYORUM”

Konudan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in de haberdar olduğunu söyleyen Güven, “Benim bu para alışverişimin ne belediye ile alakası var, ne Mustafa Çetin ile alakası var. Bu arkadaşımız belediyeyi de bu işin içine katarak en büyük hatayı yapmıştır. Ben kendileri ile para alışverişi yaptım, ticari bağlantım yok. Sadece Mustafa Çetin, Mehmet Çetin ve gazeteci Talip Öztürk ile görüştüklerini biliyorum. Ben Kapaklı’da iki yıl belediye başkan yardımcılığı görevinde bulundum, hiçbir yanlış işe girmedim girmeye de ihtiyacım yok. İnşallah başkan gereken cevabı bunlara verecektir. Talip Öztürk’ün söylediğine göre Kapaklı’ya bir Balkan Parkı yapmak istediklerini biliyorum. Daha sonra Talip Öztürk kendilerinin nasıl insanlar olduğunu başkana söyledikten sonra bu işin olmadığını duydum.” ifadelerini kullandı.

“HODRİ MEYDAN”

Başkanlık makamında iş adamları ile yaşadığı olayı anlatan Güven, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Başkanlık makamında bana ‘paramı ver’ dediler, ben de kendilerine borcumu ödediğimi söyledim. Ellerinde teminattan dolayı 120 bin liralık bir çekim vardı. Ortada elçilik yapan bir arkadaşımız vardı o bize çekimizi getirdi biz de parasını verdik. Bu krizde kimse kimseye 10 bin lira para vermiyor, kim verecek o 5 milyon lira parayı. Bu zinhar yalan ve iftira. Ben değil, belediye başkanına bile kimse o parayı veremez. Benim tapu kayıtlarıma baksınlar, banka kayıtlarıma baksınlar, mal varlığıma baksınlar. Hodri meydan. Bu bir kumpas ve arkasında kim varsa Allah belasını versin.”

“KENDİSİ ‘ŞENTOP HOCA SİZİ İSTEMİYOR’ DEDİ”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bölge milletvekilleri ve il başkanını öne sürerek kendisini görevden aldığını belirten Güven, “Belediye başkan yardımcılığı görevinden alınmamda bu olayın mı etkili olduğunu bilmiyorum. Mustafa Çetin ile görevden aldıktan sonra görüşmedim. Kendisi partide yaptığımız grup toplantısında ‘Adem başkan ile ikinizi Şentop hoca, Mustafa Yel ve il başkanı istemiyor o yüzden görevden alacağız’ dedi. Biz de hayırlı olsun dedik. İstenmeyen yerde durmam dedim. Başkan ile 40 yıla dayanan bir dostluğumuz vardı demek ki bu dostluğumuz sahteymiş. Ben belediye başkan yardımcılığından ayrıldığım için üzülmüyorum, üslup yanlıştı ve etik olmadı. Ben yanlış yapmadım, onlar bana yanlış yaptı. Beni Şentop’un danışmanı Furkan Bey aradı ‘Bu işlerle bizim alakamız yok, Mustafa Bey sizi görevden almıştır’ dedi. Fakat Mustafa Çetin grup toplantısında böyle söylemedi.” dedi.

“TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEMEM”

“Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkın yemem, yiyenlerin de hep karşısında oldum” diyen Güven, “2 yıllık başkan yardımcılığı görevimde hiçbir ticari faaliyette bulunmadım, hiçbir yanlışa girmedim. Hatta makam aracımın mazot ücretini bile cebimden harcıyordum. Gelen misafirlerimin çay ve kahve ücretlerini de cebimden karşılıyordum. Kapaklı’da saygın bir aileden geliyorum. Biz yaşam boyu hiçbir yanlış içerisinde olmadık, alnım açıktır.” ifadelerini kullandı.

“MUSTAFA ÇETİN BANA YANLIŞ YAPMIŞTIR”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in kendisine yanlış yaptığını söyleyen Güven, “Mustafa Çetin ile zaman zaman bazı konularda fikir alışverişinde bulunuyorduk. Kendisinin hal ve hareketlerinden beni istemediğini anlıyordum. Yakın çevreme bu görevi 5 yıl yapmayacağımı ve görevi kendim bırakacağımı söylemiştim. Belki ben istifa edersem yanlış anlaşılacak diye böyle bir hamle yapmış olabilirler. Mustafa Çetin bana yanlış yapmıştır. Geriye dönsek siyasetten hiçbir şey istemiyorum. Siyasette o kadar pis ve kirli işler var ki. Bir şeyi bilmek ve görmek kadar kötü bir şey yok. Mustafa Çetin çok vefasız bir arkadaşımız, bize yanlış yapmıştır. Çağırıp söyleyebilirdi, hiç bu kadar sansasyona ihtiyaç yoktu. Beni tehdit eden arkadaşlar ‘Biz başkanla görüşüyoruz seni görevden alacak’ demişti, ben de kendilerine ‘Başkan sizin söylemenizle beni görevden almaz’ dedim. Kapaklı’da bunlarla iş birliği yapan 4 tane arkadaşımız var.” dedi.

“GÖREVDEN ALINMAMLA ADEM’İN ALAKASI YOK”

Adem Sekmen’in görevden alınması ile bir ilgisi olmadığını söyleyen Güven, şunları söyledi: “Adem Sekmen’in görevden alınmasının cevabını Mustafa Çetin verecektir. Ben yalancı adamı sevmem, ben görevden alınacağımı 1 ay önceden öğrendim. Arkadaşlarımız ‘Abi seni seviyoruz, Mustafa Çetin seni sattı yerine Halil gelecek’ dediler. Tamam dedim, Halil de bizim partilimiz hayırlısı olsun. Mustafa Çetin’e mesaj atıp ‘Beni görevden alacakmışsın’ bile demedim. Onun tercihidir, saygı duyuyorum. Benim görevden alınmamla Adem’in alakası yok.”

“KARARI VEREN MUSTAFA BAŞKAN VE UFUK’TUR”

Belediyedeki yolsuzluk iddialarına da cevap veren Güven, “2 yıl görev yaptığım bir belediyeyi asla ve asla eleştirmem. Benim gördüğüm kadarıyla çok kötü şeyler yok. Birçok şeyi zaten biz bilmiyoruz, kararı veren Mustafa başkan ve Ufuk’tur. Son zamanlarda bize çok yetki verilmemişti ben de bundan rahatsız olduğumu söylemiştim. ‘Ben bankamatik memuru olmak istemiyorum’ demiştim, kendisi de giriş katta halkla iç içe olmamı söyledi. Sonra bizi görevden aldı. Ben görevden alınmama kızmıyorum, bize gelip ‘Sizinle çalışmak istemiyorum’ deseydi anlardım niçin Mustafa Şentop’a ve milletvekillerimize iftira atıyorsun? Geriye dönsem asla ve asla beraber olmam.” dedi.

“VERDİĞİNİZ VERGİLERİN HESABINI SORUN”

Güven, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Bizim başkanın en büyük zaafı kimseye güvenmemesidir. Siyasetten gelen başkan yardımcılarının önde olmasını istemiyor. Bundan dolayı olduğuna inanıyorum. Hiçbir zaman ön planda olmadım, bundan rahatsız da olmadım. Kapaklı halkına şunu söylemek istiyorum; hiçbir zaman bir yanlışın içinde olmadım olmayacağım da. Kapaklı halkı Veysel Güven’i takip etmeye devam etsin, önümüzdeki günlerde daha değişik açıklamalar yapmaya devam edeceğim. Bir de şunu söylemek istiyorum, o verdiğiniz vergilerin hesabını sorun.”