Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Mert Bulut, yönetimi ve ocak gençleri tarafından Kapaklı İlçe Kütüphanesine ziyaret gerçekleştirerek kitap okuma etkinliği yaptı.

Gerçekleştirilen ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Mert Bulut; "Yeri geldiğinde ecdadı gibi imkansıza meydan okuyan gençlerimiz bugün ilçe kütüphanemizde kendilerini geliştirmek için kitap okuyorlar. Bizler de onlara bu yolda ışık tutmaya devam eden kütüphanelerimize davet ediyoruz. Okuyan, araştıran, araştırdığını sorgulayan bir Türk gençliği yetiştirmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bizler Ülkücüyüz, biz Türklüğün keskin kılıcı, İslam'ın yükseklerde dalgalanan bayrağıyız. Bu yolda önümüze çıkan hiçbir güçlük bizi yıldıramaz, yıpratamaz. Kapaklımıza ait kütüphanemizin gençlerin ilgi odağı ve yapacakları araştırmalarda, ev ödevlerinde faydalı olmasını temenni ediyorum. Türk gençliğinin yararına olan her şeyin daima destekçisi, yılmaz savunucularıyız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, parlak bir geleceğe hazırlamak Ülkü Ocakları'nın en büyük görevidir. Gençleri donanımlı bir şekilde yetiştirmek kitap okutmaktan geçer.’’ dedi.

‘’HER KİTAP AYRI BİR GİZEMİN ANAHTARIDIR’’

Okumanın önemine dikkat çeken Bulut, ‘’Kütüphaneler kitaplara ve ilme açılan kapılardır. Raflarda yer alan her bir kitap, her bir eser ayrı bir gizemin, ayrı bir dünyanın anahtarıdır. Kitapları raflardan çıkarmak, dokunmak ve kitabın kapağını açmak, kitabın içerisini şöyle bir kurcalamak tarifsiz bir mutluluktur. Kütüphanelerin insanları cezbeden ayrı bir havası vardır. Kütüphaneler kaynaklara birinci elden ulaşmanın en güvenilir yoludur. İnternet çağında bilgi kaynaklarının bilinmediği bilgi kirliliğinin had safhada olduğu bir zamanda güvenilir kaynaklar olan kütüphaneler geçmişte olduğu gibi gelecekte de daima medeniyetlerin kalbi ve hafızası olucaktır. Gençlerimize kütüphaneye gitmeyi ve kitap sevgisini aşılarsak eğer bu ülkeden daha nice Aziz Sancarlar, Cahit Arflar, Afet İnanlar çıkar. Buradan yola çıkarak gençlerimizi kitap okumaya davet ediyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.