Kapaklı Gazetesi - ‘Ne mutlu Türk’üm’ ifadesinin bütünleştirici bir söz olduğunu söyleyen CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Deniz Bilge, “Türk olmayı her omuz, her baş, her yürek kaldıramaz.” dedi.

“CAHİL EŞEK SÖZ HAKKINA SAHİP OLUR KENDİNİ ALİM SANIR”

Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’ ile ilgili almış olduğu kararı siyasi bulduğunu ifade eden Bilge, şu sözleri kullandı: “Bir lider ki, kendi sultanlığını oluşturabilecek tüm koşullara müsait iken en zorunu seçer ve ülkesinde halk misafir olmasın diye, halkın hak ettiği koşullarda özgürce düşüncelerini dile getirip, yaşayabilmesi için, hayatını kendine değil, milletine adamayı görev edinir. Peki ya sonra ne mi olur? Cahil eşek söz hakkına sahip olur, kendini alim sanır. Türk olmak sanırım zor bir sorumluluk istiyor. Türk kelimesiyle anılmak istemeyenleri ıslah etmek görevi olduğu kadar, cilalanmış sözlerle, gelecek için hiçbir proje üretmeyenlerin gündemde kalma çabalarını seyretmektir Türk olmak.”

“TÜRK OLMAK BÜTÜNLEŞTİRİCİ ÖZELLİKLERE SAHİP OLDUĞUNU BİLMEKTİR”

‘Türk’üm’ kelimesinin ırkçı bir ifade taşımadığını savunan Bilge, “Türk Devleti’nin bütün nimetlerinden yararlandığı halde ‘Türk’üm’ demeyenler, diyemeyenler; Türklüğü hala bir etnik kimlik zannedip, etnik fitne sevdalısı bölücülere karşı ‘YA SABIR’ diye yaradana sığınmaktır Türk olmak. Türk olmak; değişik ırklara ve dillere, farklı etnik kimliklere, farklı coğrafyalarda yaşasalar da bu insanların sosyolojik bağda bir araya gelmesidir. Türk olmak, kimsenin biyolojik verasetini tayin etmek değil birleştirici ve bütünleştirici özelliklere sahip olduğunu bilmektir.” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ KURAN HALKA TÜRK MİLLETİ DENİR”

Bilge, açıklamasını şu ifadelerle noktaladı: “Asırlardır kim olduğunu unutturmaya çalışanlara karşı inadına ‘Ne mutlu Türk’üm diyene!’ diyerek Türklüğüne sarılabilmektir Türk olmak. Bugün Türk Devleti’nde ,Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halka Türk milleti denilir. Anlayışa ve milli birliğe dayanır. Bu ilkeyi benimseyenler, kendi ırki özelliklerini muhafaza etmek kaydıyla Türk olur. Yani etnik bir düşünce değil, milleti daha güçlü kılmak için birleştirme ve bütünleştirme vardır. Türk olmanın en zor yanı ise insan olmanın erdemini bilmektir. Türk olmayı her omuz, her baş, her yürek kaldıramaz.”