Kapaklı Gazetesi - 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlayan DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı İlhan Turhan, “Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimizin canları pahasına geçit vermediği Çanakkale Zaferi’ni bu yıl 106’ncı yılı. Emperyalist güçlere asla geçit vermediğimiz Çanakkale 106 yıl geçilmedi, geçilmeyecek.” dedi.

“RUHLARI ŞAD OLSUN”

Çanakkale’de 250 bin şehit verildiğini ifade eden Turhan, “Bu vatan kolay kazanılmadı. Tarihi zaferlerle dolu yüce milletimiz bu topraklara asla düşmana çiğnetmedi, çiğnetmeyecek. Çanakkale de bu zaferlerden biridir. Bugün hala bu topraklarda rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak bu bizim yaşamamız uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz sayesindedir. Çanakkale, kolay kazanılmış bir zafer değildir. O günlerden kalma fotoğraflarda üstleri başları parçalanmış elbiseli, ayaklarında ayakkabı bile olmayan askerlerimizin resimlerini görürüz. Yemek listeleri kayıtlarına baktığımızda bir lokma ekmekle üzüm hoşafı olan ve bazı öğünlerin atlandığını görürüz. Bir adım önünde Şehit olan arkadaşından sonra sıranın kendine geleceğini bile bile cesurluğun doruğunda olan dedelerimizin destanını dinlerken, savaş notlarını okurken gözlerimiz nemleniyor. Dahası bir yudum suyu ben ölüyorum diyerek yan tarafında inleyen arkadaşına verilmesini isteyen asalet timsali, fedakâr ruhlu vatan evlatlarına gıpta ederiz. Cephanesi bittiğinde komutanının emriyle süngü takıp yere yatarak geri adım atmayan, tam teçhizatlı düşmanı da yere yatıran askerimiz bizim askerimiz. Esir alınmış düşman askerine insan onuruna yakışır şekilde davranan da bizim askerimizdir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur’ sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda yurdun dört bir köşesinden ortak bir hedefe, kardeşçe birbirine inanmış isimsiz kahramanların, Mehmetçiğin, vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve istiklali uğrunda kahramanlıkları ve fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde taht kuran aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” dedi.