Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (TESKİ), kestiği yüzlerce liralık su faturası, vatandaşta şok etkisi yarattı.

Pandemi sürecinin ardından TESKİ tarafından kesilen su faturalarını gören birçok vatandaş adeta şok oldu. Normalde ödedikleri tutarın çok üstünde faturalarla karşılaştıklarını ifade eden halk, TESKİ’ye tepki gösterdi.

FATURAYI ÖDEMEYİ REDDETTİ

Konuyla ilgili gazetemiz ihbar hattına ulaşan Veli Üçüncü isimli bir vatandaş, TESKİ’nin kendisine 3 aylık tüketim bedeli olarak 370.50 kuruş fatura kestiğini belirtti. Normalde aylık 60 ile 75 TL arasında fatura ödediğinin de altını çizen Üçüncü, kademe hatası nedeniyle faturasının olması gerektiğinden fazla olduğunu belirtti. Konuyla ilgili TESKİ’ye telefonla başvuru gerçekleştirdiğini fakat sonuç alamadığını da belirten Üçüncü, faturaya itiraz edeceğini söyledi.

Üçüncü’nün yanı sıra gazetemiz ihbar hattına ulaşan diğer vatandaşlar da, kendilerine gelen yüksek tutardaki faturalardan şikayetçi oldu. TESKİ yetkilileri ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.