Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu yıl 7.’sini düzenledikleri Güreş ve Piknik Şöleni’nde Sinoplu vatandaşları bir araya getirdi. Bu yıl 7’incisi düzenlenen şenlikte katılımcılara 10 kazan keşkek ikramında bulunuldu.

Şenlik Pazar günü saat 11.00’da Kazak Gölü Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi. Şenliğe AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

BAŞPEHLİVAN ALİ TURAN OLDU

Şenlik 1 dakikalık Saygı Duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Hakkari’de şehit düşen Uzm. Onbaşı İdris Gezer için de Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunan şenlikte pehlivanlar güreş tutmak üzere er meydanında kol bağladı. Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Büyük Orta, Başaltı ve Başpehlivanların kıyasıya güreş tuttuğu müsabakalarda; Başpehlivanlık  final müsabakasına Ali Turan ve Muhammed Samet kaldı. Seyir zevkinin yüksek olduğu güreşte rakibini devirmeyi başaran Ali Turan, Başpehlivan oldu.

AĞALIK 20 BİN TL’YE VERİLDİ

Güreşlerin yanı sıra gerçekleştirilen ağalık yarışmasında ise 26 isim ağalık için yarıştı. 3 dönemdir Sinoplular Derneği Güreş Ağalığı yapan Halil İbrahim Demirel’in de katıldığı yarışmada açık arttırma 5 bin TL’den başladı. Açık arttırmada sona kalan isimler ise yine Güreş Ağası Halil İbrahim Demirel ve Dernek Başkanı Şakir Demirel oldu. Güreş Ağası Halil İbrahim Demirel’in yarıştan çekilmesi ile birlikte güreş ağalığı ünvanını 20 bin TL ile Şakir Demirel aldı.

TEŞEKKÜR ETTİ 

Eski ağa Halil İbrahim Demirel’e teşekkür eden Şakir Demirel, ‘’Bugün buraya gelen, bizlere destek sağlayan tüm hemşehrilerimize, iş adamlarımıza ve devlet büyüklerimize teşekkür ederim.  9 yıl önce kurduğumuz bu dernekte bu yıl 7.’sini gerçekleştirdiğimiz güreşlerimizde umuyoruz ki siz vatandaşlarımız doyasıya eğlenmiştir. Derneğimizin geleneğini sürdürmekten de çok memnunum. Ayrıca buradan yeni ağa olmam hasebiyle Dernek Başkanlığı görevimden de çekildiğimi duyurmak isterim. Yeni Dernek Başkanı olarak ise Özkan Gözübüyük arkadaşımız size hizmet edecek. Hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi.

‘’KAPAKLI İÇİN SEFERBERLİK İLAN EDECEĞİZ’’

Şenlikte bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, şunları söyledi; ‘’Bugün bu programı tertip eden Dernek Yönetimimize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Sizleri mahcup etmemek için gece gündüz çalışıyoruz. Allah’ın izniyle göreceksiniz Kapaklı’da her şey değişecek. Göreve geldiğimizden bu yana ilahi takdirdir ki yeni madenler yeni fırsatlar çıkıyor. Allah’a hamd olsun bereketle geldik. Ben bir belediye başkanı olarak elimden ne geliyorsa Kapaklı’nın gelişmesi, kalkınması, zenginleşmesi için ne yapmamız gerekiyorsa hep birlikte yapacağımızı söylemek istiyorum. Kapaklı için seferberlik ilan edeceğiz, hiç şüpheniz olmasın.’’

CUMHURBAŞKANI’NIN SELAMINI İLETTİ

Şenlikte son konuşan isim ise Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını ileten Yel, ‘’İnşallah bu birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını temenni ediyorum. Geçtiğimiz Cuma günü partimizin Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Cumhurbaşkanımıza Kapaklı’daki Sinoplular ile beraber olacağımı söyledim. Kendisi de ‘Hepsine selam söyle’ dedi. Cumhurbaşkanımızın kucak dolusu selamlarını sizlere iletiyorum.’’ dedi.

Konuşmacıların ardından şenlik çekilişler ve çeşitli eğlenceler ile devam etti.