Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy’de faaliyet gösteren DİL-KA Grup ve Best Grup Yönetimleri, ortaklık anlaşması imzalayarak tek çatı altında hizmet vereceklerini açıkladı.

Çerkezköy’de güvenlik, insan kaynakları, temizlik ve servis gibi sektörlerde hizmet veren DİL-KA Grup ile BEST Grup tek çatı altında birleşti. Birleşme toplantısında konuşan BEST Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Eke, birleşmeyi bayram olarak değerlendirerek, daha güçlü bir şekilde yollarına devam edeceklerini söyledi.

“2 YILIN ARDINDAN SON NOKTAYI KOYDUK”

Yapılan birleşme toplantısında şirket geçmişi hakkında bilgi veren Best Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Eke; “Çok güzel olduğunu düşündüğümüz bir haberi sizlerle paylaşmak istedik. Bildiğiniz gibi Best Grup tarafımdan 2008 yılında kurulmuş, şu anda özel güvenlik, temizlik ve servis hizmetleri sunan Kapaklı merkezli bir firmaydı. Dil – Ka Grup ise 2012 yılında Dilek Hanım ve Mustafa Bey tarafından 2012 yılında kurulmuş yine hemen hemen aynı bağlamda güvenlik, temizlik ve servis hizmetleri aynı zamanda da insan kaynakları hizmetleri veren bir firmadır. Her iki grup da bölgemizde başarılı işlere imza atmıştır. Özellikle bu zor rekabet ortamında her iki grupta ayakta kalmayı başarabilmiş ve bunu çevresindeki ticaret erbabına da ispat etmiştir. Ancak son yıllarda rekabetteki meydana gelen ciddi sıkıntılar, kar marjlarının daralması, maliyetlerdeki öngörülemez artışlar bizleri kaliteli hizmet vermekten ödün vermemek adına neler yapabileceğimiz hususunda düşündürmüş ve bununla ilgili çalışmalar yapmaya başlamışız. Yaklaşık 2 yıldır da bu bağlamda görüşmeler yaptığımız Dil-Ka Grup ve Best Grup, bugün son noktayı koyarak birleşme kararı almıştır. Bu birleşmeden maksat Best Grup’un lokomotif olarak çekeri olan güvenlik sektörü ile Dil-Ka’nın insan kaynakları danışmanlığı, yardımcı üretim işçiliği ve servis sektöründeki ağırlığını bir araya getirerek tüm hizmetlerde bir ağırlık ortaya koymak, ortak maliyetlerin bir kısmından kaçınarak piyasadaki rekabet şansımızı yükseltmek adına biz bu birleşmeyi yaptık. Aynı zamanda da şunu göstermek istedik; insanlar anlaşabilir, biz, yaklaşık 11 yıllık bir firmayız, Dil-Ka yaklaşık 7 yıllık bir firma bu kadar geçmişimiz olmasına rağmen birbirimiz ile anlaşarak piyasada firmalarımızı daha güçlü hale getirebilir, rekabet şansımızı artırabilir ve daha da güçlü olanlarla baş edebiliriz. Bu mesajı vermek istedik” ifadelerine yer verdi.

AYNI İSİMLE DEVAM EDECEK

“Birliktelikte Best Güvenlik ismi aynı isimle devam edecek” diyen Eke, birleşme hakkında merak edilenleri şu sözlerle açıkladı; “Dil-Ka’nın merkezi Çerkezköy, merkez burası olacak. Kapaklı’daki Best grubun merkezi de yine yerinde kalarak bir şube olarak faaliyet gösterecek. Çorlu ve Lüleburgaz şubeleri de var Dil-Ka grubun. Butik bir firmadan çıkıp, bölgede Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Lüleburgaz, Çorlu’da faaliyet gösteren genel bir hizmet sektörü grubu haline geldi. İnşallah piyasaya daha fazla ve daha iyi kalitede hizmet sunma şansını bu birleşme bize sunar. Biz buna inanıyoruz. Dostluğumuz zaten uzun yıllara dayanıyor, bu dostluğu da şimdi iş hayatıyla da pekiştiriyoruz. Bölgemizde hizmet satın alan ticaret erbabına da faydalı olacağını düşünüyoruz. Orta maliyetlerimiz azalacak, azalan bu maliyetlerden elde etmiş olduğumuz verimi hem sermayemizi daha güçlü hale getirecek, hem de piyasada dayanma gücümüzü daha iyi hale getirecek. Önümüzdeki 3 yılda çok büyük bir büyüme sağlayacak. Best Grup yaklaşık 400 civarda çalışana sahip, Dil-Ka Grup bin civarında çalışana sahip bu birleşmeyle beraber çalışan sayımız bin 500’e dayanacak. Ciddi bir şekilde güçlü, büyük firmalar arasında yerimizi almış olacağız. Bugün bizim iki grup için bir bayram. Dolayısıyla bayramımıza hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

 “TÜM TÜRKİYE’YE HİZMET EDECEĞİZ”

Tüm yurt genelinde çalışmalara imza atacaklarını söyleyen Dil-Ka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Köksal da; “Geçmişe dayanan çok eski bir dostluğumuz var. Sektöre ilk adım attığımızda Tahir Bey’den ciddi destekler aldık. Hiçbir zaman rakip olamadık. Bugün bunu ortaklığa taşıdık. Her şeyden önce ortağım Mustafa Karaca ve Tahir Eke ile birlikte bu saatten sonra Trakya geneli değil, Türkiye genelinde de ciddi projelere adım atacağımızı düşünüyorum. Birleşmenin asıl amacı da buydu. Trakya’da varlığımızı kanıtlamıştık, bu bölgenin dışına çıkmamamız gerektiğini düşünüyoruz. Güzel projelerimiz olacak. İleri ki günlerde bunları da sizlerle paylaşacağız. Hepimize hayırlı oldun. Güçlüyüz, büyük bir aileyiz” açıklamalarında bulundu.

Açıklamaların ardından iki grubun yöneticileri birlikte poz verdi.