Kapaklı Gazetesi - Saray Belediyesi İstihdam Birimi, istihdama katkı sağlamak ve iş arayan vatandaşların çalışma hakkına kavuşması için eleman arayan firmalar ile vatandaşlar arasında köprü olmaya devam ediyor.

Belediyenin İstihdam Birimine başvuran vatandaşların formları, demografik özelliklerine göre düzenlenerek Bilgi İşlem Birimi tarafından kurulan sistemde toplanıyor. Toplanan başvurular, vatandaşların kriterlerine ve eğitim seviyelerine göre firmalara yönlendirilirken, görüşmelerin olumsuz sonuçlanması halinde, kişi işe yerleştirilene kadar takibini yapıyor.

‘’AYLIK 130 BAŞVURUDA BULUNUYOR’’

Konuyla ilgili açıklama yapan Saray Belediyesi yetkilileri, ‘’Saray Belediyesi istihdam birimi olarak 150’ye yakın özel sektör firmaları ile iletişime geçildi. Haftanın bir gününü firma ziyaretlerine ayırarak, firmaların insan kaynaklarıyla yüz yüze gelip, uygun gördükleri talepler ve kriterleri hakkında görüşmeler sağlanmaktadır. İstihdam birimine haftalık 40 kişi, aylık 130 kişi, yıllık 1500 vatandaşımız iş başvuru talebinde bulunmuştur. Müracaat edenler içinde 650 kişiye; Ön Muhasebe Elemanı, Kalite Kontrol, Özel Güvenlik, Pres Operatörü, Vasıfsız Eleman, Beden İşçisi, Gazaltı Kaynak Ustası, Meydancı, Forklift Operatör Makine Operatörü, Tır Şoförü gibi departmanlarda istihdam sağlanmıştır.’’ dedi.