Kapaklı Gazetesi - Saray Belediyesinde görev yapan bir kişinin, resmi araç ile ilçeden alınan 4 sokak köpeğini Pınarça’ya bıraktığı iddiası tartışmalara neden oldu. Bölgedeki hayvanseverler, konuyla ilgili Saray Belediyesine tepki gösterdi.

Hayvanseverlerin iddiasına göre, 15 Mart Pazartesi günü Saray Belediyesine ait resmi bir araç, Safaalan – Pınarça Mahalleleri arasındaki ormanlık bölgeye 4 sahipsiz sokak hayvanı bıraktı. O esnada bölgeden geçen bir vatandaşın olayı fark etmesi üzerine toplanan hayvanseverler, ormana terk edilen 4 köpeği aramak için bütün gece bölgede çalışma sürdürdü. Gecenin geç saatlerine kadar süren çalışmalar neticesinde, ormana bırakılan hayvanlar bulunamadı.

“EMRİ KİMİN VERDİĞİNİ DE BULACAĞIZ”

Konuya tepki gösteren hayvanseverler, “Bugün Saray Belediyesinin bir arabası buraya hayvan atmış. Barınak ekibinin bu konudan haberi yok ama arabanın şoförü bu durumu itiraf etti. Bu karanlıkta bu hayvanlar bulunur mu orası muamma. Emri kimin verdiğini de bulacağız. Saray’da aylardır hayvan atılıyor. Bu şoför bugün durumu itiraf etti, çünkü atarken plakası çıktı. Hayvan atmamız çözüm değil. Bu hayvanlar bu havada, kış kıyamette, ormanın içinde ne yiyecek? Ormana atılan her hayvan vahşileştiğinde ormanın dengesini bozuyor. Yetkililere bu konuda duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.