Kapaklı Gazetesi - İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre 29 Mayıs Cuma günü camiler, uzun bir aranın ardından tekrar ibadete açılacak. Kapaklı’da da gerekli tedbirlerin alındığını belirten İlçe Müftüsü İsa Aktaş, 20 camide Cuma namazı kılınacağını duyurdu.

Genelgeye göre, camiye gidecek vatandaşların maske takması ve sosyal mesafeye uyması zorunlu olacak. Konuyla ilgili cami dışına şeritler çekerek vatandaşların ibadet edecekleri yerleri belirlediklerini belirten Müftü Aktaş, cemaatten konuya duyarlı olmalarını rica etti.

‘’ÖĞLE, İKİNDİ VE CUMA NAMAZLARI KILINACAK’’

Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Bu hafta 29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle camilerimizde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve Cuma namazları kılınmaya başlanacaktır.’’

‘’NAMAZ ESNASINDA MASKE TAKACAKLAR’’

Namaz kılmak için camiye gelecek olan vatandaşlara da uyarılarda bulunan Müftü Aktaş, ‘’Cuma namazları sadece camilerimizin bahçelerinde kılınacağından dolayı bazı tedbirler aldık. Camilerimizdeki şadırvan ve abdesthaneler kapalı olacağından camilerimizde namaz kılmak isteyen herkes abdestini alarak gelecektir. Camilerimize gelirken herkes şahsi seccadesini yanında getirecektir. Camilerimizde namaz kılacak herkesin camilere gelirken ve namaz esnasında maske takmaları gerekmektedir.’’ dedi.

‘’65 YAŞ ÜSTÜ OLANLAR NAMAZLARINI EVLERİNDE KILACAKLAR’’

65 yaş üstü ve hastalık belirtisi taşıyan vatandaşların evlerinde namaz kılmalarını rica eden Aktaş, ‘’Camilerimizde namaz öncesi ve sonrası kesinlikle musafaha yapılmayacaktır. Camilerimizde ve giriş çıkışlarda sosyal mesafeye dikkat edilecektir. 65 yaş üstü olanlar ile hastalık belirtisi taşıyanlar namazlarını evlerinde kılacaktır.’’ Şeklinde konuştu.

RAVZA’DA CUMA NAMAZI KILINABİLECEK

Ayrıca İlçe Müftüsü Aktaş, Kapaklı’daki 20 camide bu Cuma ibadete başlanacağını söyledi. Ek olarak yapımı devam eden Ravza Camii’nin üst katında da bu Cuma namaz kılınabileceğini belirten Aktaş, bahçesi olmadığı için Ulu Camii’nde ise Cuma namazı kılınamayacağını açıkladı. Kapaklı’da ibadete açılan camilerin listesi ise şu şekilde; Merkez Camii, Ravza Camii, Şehitler Camii, Fatih Camii, Mevlana Camii, Yunus Emre Camii, Mimar Sinan Camii, Yeşil Camii, Bahçelievler G.O.P.Camii, Hacı Talip Sivrioğlu Camii, Organize Sanayi Camii, Karaağaç Merkez Camii, Karaağaç Hicret Camii, Karaağaç Veysel Karani Camii, Mehmet Akif Ersoy Camii, Bahçeağıl Camii, Yanıkağıl Camii, Pınarca Camii, Uzunhacı Camii ve Karlı Camii.