1 Nisan’da gerçekleşecek olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde mavi listenin adayı olan Rahmi Yılmaz, ekibi ile birlikte Kapaklı Gazetesi’ni ziyaret etti.

13 Mart 2018 Salı günü saat 15:30 gerçekleşen ziyarette Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz ve ekibini, gazetemiz adına İmtiyaz Sahibi Adem Çil karşıladı. Gerçekleşen ziyarette Kapaklı’daki oda sorununu dile getiren Çil, ‘’ Kapaklı adına bizim bir talebimiz olacak; biz burada bir temsilcilik kurulmasını talep ediyoruz. Esnafımız hangi evrakları ya da belgeleri alıyorlarsa buradan alabilmeliler.’’ dedi.

‘’ÜYELERİMİZİN %30’U KAPAKLI’DAN’’

Ziyaret dolayısıyla konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, odadaki üyelerin %30’unun Kapaklı’dan olduğunu belirtti. Yapılacak seçimler sonucunda göreve geldikleri takdirde bunu göz ardı etmeyeceklerini belirten Yılmaz, ‘’Kapaklı, Çerkezköy ve Saray Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı üç ilçemiz. Dolayısıyla oda üyelerimizin %30’u Kapaklı’dan. Daha önceden de söyledim, 120 bin nüfuslu bir ilçede tüm Sivil Toplum Örgütleri ve odaları olması lazım. Hizmetin buradan alınması lazım. Biz göreve geldiğimiz takdirde buna her türlü destek vermeye hazırız. Göreve geldiğimiz takdirde ilk toplantıda odanın isminin Çerkezköy – Kapaklı – Saray Ticaret ve Sanayi Odası olarak değiştirmek için gerekli yerlere başvuracağız. 1 Nisan’da göreve gelecek olursak verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getireceğiz. ‘’ dedi.

VAATLERİNİ ANLATTI

1 Nisan seçimlerini kazandıkları takdirde yapmayı planladıkları diğer projelerden de bahseden Yılmaz, şunları söyledi; ‘’Yaklaşık 1 aydır üyelerimize mektuplar gönderiyoruz. Üyelerimize ‘Geçmişi temiz olanlar, üyelerimizin ve odamızın menfaatlerini savunabilecek, bölgemizin doğasına ve ekonomisine zarar verecek her türlü olayda dik durabilecek, genç, dinamik, aktif, temiz yüzlerden oluşan bir ekip kuruyoruz.’ Şeklinde çağrı yaptık. İşlerinde başarılı olan bir ekip kurduk. Bu ekip de sahada çalışıyor, herkese odanın durumunu anlatıyor. Oda üyelerimizin 3/1’i yüksek aidatlardan dolayı icra ile karşı karşıya kaldı. Bu üyeler aynı zamanda demokratik hakları olan seçme ve seçilme hakkını da kullanamamaktadır. Yani 1.200 kişi oy kullanamayacak, bu çok acı bir tablo. Biz göreve geldiğimiz ilk gün aidatları %50 oranında düşüreceğiz. Herkese eşit davranacağız, kapılar tamamen açık olacak. Oda’nın dergisinden kendi reklamlarımızı yapmayacağız. Burs sayısını arttıracağız. Bize yakın olanlara değil, gerçekten ihtiyacı olan başarılı gençlere yardım edeceğiz.’’

‘’BURASINI ÜYELERE ÖZEL BİR YER YAPACAĞIZ’’

Ekip çalışmasına önem verdiklerini vurgulayan Yılmaz, ‘’ Kadın girişimcilerimize bir oda tahsis edeceğiz. Burasını kişilere özel değil, üyelere özel bir yer yapacağız. Bu düşünce ile birlikte yönetme sloganıyla yola çıktık.  ‘Ben söyledim, o oldu bu oldu’ yok! Bu bir ekip çalışmasıdır, biz de iyi bir ekip olduk. Ve kadınlarımıza da fırsat eşitliği tanıyacağız. İş kadınlarımıza fırsat eşitliği tanıyarak odanın 4/1’ini kadın meclis üyesi yapacağız. Onlar sayesinde de inşallah gelecek yıl odamızın %50’sini kadınlar oluşturacak’’ dedi. 

''TEMSİLCİLİK KURULMASINI TALEP EDİYORUZ''

Ziyarette gazetemiz adına İmtiyaz Sahibi Adem Çil konuştu. Rahmi Yılmaz ve ekibine yapılacak seçimlerde başarılar dileyen Çil, ‘’Öncelikle sizlere ve ekibinize başarılar dilerim. Kapaklı adına bizim bir talebimiz olacak; biz burada bir temsilcilik kurulmasını talep ediyoruz. Hangi evrakları ya da belgeleri alıyorlarsa buradan alabilmeliler. Çünkü Kapaklı halkının işlerini halletmesi için Çerkezköy’e ya da Süleymanpaşa’ya gitmesi, esnaflarımızı zora sokmaktadır. Hepimiz ticaret ile uğraşıyoruz, bizim için en önemli şey zamandır. Bu temsilcilik sayesinde esnafımız gidip gelmekten kurtulabilir ve bu sayede zaman tasarrufunda bulunabilir.’’ Dedi.