Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, pandemiden etkilenen esnaflara 2 bin TL yardım yapılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonunun kararı oy birliği ile onaylandı.

3 Şubat Çarşamba günü saat 14.00’da gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katılım gösterdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAKKINDA KONUŞTU

Açılış ve yoklamanın ardından toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Kapaklı yeni bir ilçe olduğu için bakanlıklarla görüşerek ilçemize hizmet gelmesi için gayret ediyoruz. 8 Ocak tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Tekirdağ’ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın da olduğu bir toplantıda biz de ilçemizin genel durumuyla ilgili bilgi verdik. Hem 2000 yılı öncesi yapılmış binaların bilgilendirmesini yaptık hem de hızlı büyüme ve çarpık kentleşmenin sıkıntılarını anlatarak kentsel dönüşümün zaruriyetini izah ettik. Müdürlüklerimiz bununla ilgili çalışma yürütürken, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları ile toplantı yapacağız. Sürecin yürütülmesi konusunda da tüm kesimin düşüncelerini alacağız.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ OLACAK”

Çetin, “Karaağaç Mahallesi’ne bin adet rezerv konut yapılacak. Bakanımızın rezerv konut yapılması ve kentsel dönüşümün buradan yürütülmesi yönündeki düşüncesi de onaylandı. Çalışmalara ise Şubat sonu gibi başlayacağız. İlçenin geleceği için önemli gördüğümüz kentsel dönüşüme ilçemizde de öncülük yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin de desteğine ihtiyacımız olacak. İnşallah el birliğiyle bu işin üstesinden de kalkacağız” diye konuştu.

“HALK CEVABINI VERİR”

Çetin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Kapaklı’da büyüyen, uzun yıllar Kapaklı siyasetinde yer alan, geçtiğimiz dönemde de büyükşehir ve ilçe belediyesinde görev almış birisi olarak siyaseti siyaset yapmak için değil, hizmet amacıyla yaptım. Derdimiz; ülkemize, memleketimize, bölgemize, insanlarımıza nasıl faydalı olabileceğimiz oldu. Seçim döneminde meydanlara ineriz, orada da istediğimiz gibi siyasetimizi yaparız. Sonuçta halkımızın takdiri. Kimi uygun görürse ona görevi verir. Bugünden ileriye dönük yapacağımız siyasi manevralar, şovlar ilçemize de bölgemize de bir şey kazandırmaz.” açıklamasında bulundu.

“HALK ÇÖZÜM ODAKLI HİZMET İSTİYOR”

Kapaklı’da yaşanan olaylar nedeniyle siyasi partilerin işin bir kısmını farklı boyutlara çektiğini kaydeden Çetin, “Burada birilerini kötülemek, ‘siz az yaptınız biz çok yaptık’, ‘siz ne yaptınız, biz ne ettik’ konuşmaları halkı çok ilgilendirmiyor. Halk çözüm odaklı hizmet istiyor. Dünya yapay zeka, dijital dönüşüm ile uğraşıyor. Endüstri 4 diye bir şey çıktı. 4’üncü endüstri devrimiyle ilgili toplantılar, tartışmalar yapılıyor. Biz bir caddenin üst yapısını o yapıyor, bu yapıyor gibi tartışmalarla, kısır kavgalarla hiçbir yere varamayız.” dedi.

“BAŞKANIN KAÇACAĞI YERDE KALMAZ”

Kapaklılı olma bilincinin aşılanması gerektiğini söyleyen Çetin, “Meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte zaman zaman Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak’ı makamında ziyaret ederek taleplerimizi iletiyoruz. Kendisi de bizi geri çevirmiyor ve ilgileniyorlar. Biz tüm meclis üyelerimiz ile birlikte topyekun ziyaret yaparsak başkanın kaçacağı yer de kalmaz. İstediğimiz topyekun yapmaktır. Meclis üyesi olmayan partilerin mensupları da gelebilir. Hep beraber Kapaklı bilinciyle gidersek sonuç alırız. Her ilçenin kendine has bir siyasi kültürü bulunmaktadır. Bu konuda Kapaklı olarak gerçekten zayıfız. Bu konuları kendi içimizde tartışarak bir araya gelip ilçeyi nasıl daha ileriye götürebiliriz gayesinde olmamız gerekiyor. Bunu yaparsak Kapaklı’dan meclis üyesi olan hiç kimse Çerkezköy’e gitmez” dedi.

“BELEDİYE PERSONELİMİZ KAPAKLI’DA İKAMET ETMİYOR”

Kapaklı’ya hizmet eden birçok kamu personelinin Kapaklı’da ikamet etmediğini belirten Başkan Çetin, “İnsanların tercihleri, sebepleri olabilir. Yer değiştirebilir ama bizim genel anlamda böyle bir sıkıntımız var. 1.400’den fazla öğretmenimizin sadece 400’ü Kapaklı’da ikamet ediyor. Bin tanesi Kapaklı’da ikamet etmiyor. Belediye personelimiz Kapaklı’da ikamet etmiyor, kaymakamlıkta çalışanlar Kapaklı’da ikamet etmiyor. Bizler bunu nasıl tersine çevirebiliriz, Kapaklı’da ikameti nasıl sağlayabiliriz, Kapaklı’ya nasıl değer katabiliriz bunları düşünmemiz gerekiyor. Kısır çekişme, sataşma Kapaklı’ya değer katmaz. Kapaklı’yı da ileriye götürmez.” diye konuştu.

KAPAKLI İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ARAÇ TAHSİS EDİLECEK

Çetin’in ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak söz aldı. Meclisi ve katılımcıları selamlayan Başkan Albayrak, gündem konularına ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Albayrak’ın konuşmalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yazar Ziya Gökalp ile İdlib şehidimiz Nihat Kara’nın isminin isimsiz parklara verilmesi konulu önerge gündeme alınırken, CHP grubunun “Personel A.Ş. ile Kent A.Ş.’nin gelir ve gider tablosu” ile ilgili soru önergesine ise yazılı olarak cevap verileceği kaydedildi. Gündemin ilk maddesinde Fatih mahallesi 351 ada 24 parselde bulunan 23.78 metrekarelik belediye hissesinin satışı oy birliği ile kabul edilirken, Devlet Malzeme Ofisinden bir adet çift kabin açık kasa kamyonet alımı da oy birliği ile kabul edildi. Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 1 adet teknikerin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi ve 3 adet dolu kadroda derece değişikliği yapılması konulu yazı oy birliği ile kabul edildi. Bir adet boş kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması konulu yazının da oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bir adet Sedan aracın 3 ay süre ile tahsis edilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.

ESNAFA 2 BİN TL DESTEK

Toplantıda Ocak ayında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen "esnafa yardım" konusu görüşüldü. Pandemi süreci dolayısıyla iş yeri kapanan ve paket servisi yapmayan işletmeler ile ilgili komisyon raporunun görüşüldüğü toplantıda; komisyon sinema salonu, kahvehane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi ile halı saha işletmecilerinden sosyal yardım kriterlerine uygun olanlara bir defaya mahsus 2 bin TL ödeme yapılmasını uygun gördü. Komisyonun bu kararı meclisten oy birliğiyle geçti. Meclis gündemine sonradan eklenen Yazar Ziya Gökalp ile İdlib şehidimiz Nihat Kara’nın isminin isimsiz parklara verilmesi konulu yazı da İmar Komisyonu’na havale edildi.