Kapaklı Gazetesi - 20 Kasım 2020’de pandemi nedeniyle eğitim faaliyetlerine ara veren Kapaklı Halk Eğitim Merkezi, 11 Ocak itibariyle eğitimlere yeniden başladı. Çeşitli ile kazanç kapısı oluşturabilirsiniz. Pandemi nedeniyle başvurularını online ortama taşıyan kurumda, bir önceki yıla nazaran kursiyer sayısında %100 artış yaşandı.

229 YENİ KURS AÇILACAK

Kapaklı Halk Eğitim Merkezi, 15 Şubat itibariyle mevcut kurslara ek olarak 229 kurs daha açmayı hedefliyor. Ayrıca açılacak yeni kurslara 10 bin 148 kişi başvururken, başvuranların büyük bir çoğunluğunu ev hanımları oluşturuyor.

DERSLER PANDEMİ TEDBİRLERİNE UYGUN DÜZENLENDİ

Eğitim faaliyetlerine yeniden başlayan kurumda derslikler ve ders saatleri pandemi tedbirlerine uygun şekilde revize edildi. Kursiyerlerin dersliklerde kalabalık oluşturmaması için gündüz 2, akşam 1 olmak üzere dersler 3 seansa çıkarıldı. Ayrıca dersliklere maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması için bilgilendirici broşürler asıldı.

PANDEMİDE İNSANLAR SANAT KURSLARINA İLGİ GÖSTERDİ

Öte yandan pandemi döneminde evlerinde sıkılan vatandaşlar, müziğe eğilim gösterdi. Kapaklı Halk Eğitim Merkezi’nde ise en çok katılım sağlanan kurs gitar eğitimi oldu. Gitarın yanı sıra diğer enstrümanlar, dans ve tiyatro kurslarında da kursiyer sayısında artış yaşandı.

2020’NİN FAVORİ KURSU MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ

Pandeminin gölgesinde geçen 2020 yılında ise; Kapaklı Halk Eğitim Merkezinde en rağbet gören kurs Mantar Yetiştiriciliği kursu oldu. Ayda 5 bin TL’ye kadar ek gelir elde etme fırsatı sağlayan kursa başvuran vatandaşlar, birçok mantar türünü yetiştirmek için gerekli donanıma sahip oldu.

‘HİJYEN EĞİTİMİ’ KURSU AÇILDI

Pandemi döneminde iş sektöründe en çok ilgi gören kurs ise gıda ve su sektöründe çalışanlar için açılan hijyen eğitimi oldu. Koronavirüs salgınından önce de eğitim verilen kursa, özellikle bu süreçte ilgi arttı. Kurs kapsamında pandemi sürecinde toplam 400’ün üzerinde kursiyere hijyen eğitimi verildi.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Kapaklı Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılan açıklamada, başvuruların devam ettiği belirtildi. Buna göre; pandemi tedbirleri çerçevesinde kurslardan faydalanmak isteyen vatandaşlar www.kapaklihem.meb.k12.tr’den başvuru gerçekleştirilebilecek.