Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da öğrenci taşımacılığı yapan özel servislerin 2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılında uygulayacağı servis ücretleri belirlendi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından (UKOME) belirlenen öğrenci servis ücretleri tarifesi geçen yıla göre yakıt bedellerindeki artış dikkate alınarak %10 zamlandı. 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, 27 Ağustos Salı günü saat 10.00’da Kapaklı ve Çerkezköy’de öğrenci taşımacılığı yapan kooperatiflerin yönetimleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantının ardından Kapaklı ve Çerkezköy’de 2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılında uygulanacak servis ücretleri tarifesi duyuruldu. 

İŞTE YENİ FİYAT TARİFESİ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, ‘’Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde 2019 – 2020 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci servis taşımacılığı yapacak esnafımıza hayırlı olsun diliyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde belirlenen öğrenci servis tavan ücretleri; kısa mesafe (0 - 3 km) 175 TL, orta mesafe (3 – 8 km) 200 TL ve uzun mesafe (8 – 15 km) 230 TL’dir. Ayrıca 15 km’den sonra km başına 4,5 TL + rehber personel ücreti olarak öğrenci başı 40 olarak belirlenmiştir.’’ dedi.

‘’EK ÜCRET İSTEYENDEN ŞİKAYETÇİ OLSUNLAR’’

Son olarak velileri ek ücret talep eden servisçilere karşı uyaran Başkan As, ‘’Belirlenen fiyat tarifelerine servis taşımacılığı yapan esnafımızın tamamı uymak zorundadır. Fiyat tarifesi dışında ücret talep eden esnafımız olursa velilerimiz veya öğrenciler, şikayetlerini kooperatifimize yapabilirler. Öğrenci velilerimiz çocuklarını servislere kayıt yaptırırken seçici olmaları gerektiğini, bu işi profesyonel olarak yapan kooperatiflere veya kişilere yaptırmaları rica olunur.’’ Dedi.