Kapaklı Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Kapaklı Devlet Hastanesi’ne yapılan yardımlara bir yenisi eklendi.

Kapaklı Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, sağlık için anlamlı bir kampanyaya imza attı. Hastanenin eksiklerini gidermek adına çalışmalar yürüten dernek yönetimi, Kapaklı Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Servisi’ne 10 adet refakatçi koltuğu bağışladı.

‘’BU KOLTUKLARA İHTİYACIMIZ VARDI’’

Kapaklı Hastanesi Müdürü Fatih Can Mert,  dernek üyelerine katkıları nedeni ile teşekkür etti. Koltukların hastane için gerekli olduğunu belirten Mert, “Hastanemize yapılan katkılar bizim için önemli. Özellikle Çocuk Polikliniğinde  emziren annelerin oturarak rahat bir ortamda beklemelerini sağlamak bakımından bu koltuklara ihtiyacımız vardı. Hastalarımız oturabilecekleri bir yer olsun istiyorlar. Bu ihtiyacımızı karşılayan dernek yönetim  kuruluna  teşekkür ediyorum” Dedi.

“8 POLİKLİNİKLE HİZMET VERİYORUZ”

Hastanenin poliklinik hizmetleri hakkında bilgiler de veren Can Mert, “Hastanemizde 2 dahiliye, 1 Genel Cerrah, 1 Çocuk, 1 Kadın Doğum, 1 Diş polikliniği ile hizmetimizi sürdürüyoruz. Bunun dışında haftada 1 gün Kulak Burun Boğaz  ve  Hastane başhekimimiz tarafından da  haftada 3 gün göz polikliniğinde hastalarımız hizmet alıyor” diyerek sözlerini noktaladı.

“HASTALARIMIZIN YÜZÜ GÜLSÜN İSTİYORUZ”

Can Mert’in ardından Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Halime Yıkar’ı ziyaret eden dernek yönetimi, hastanenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Hastalara daha iyi hizmet verilmek istendiğini fakat imkanların yeterli olmadığını belirten Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Halime Yıkar, “Hastaların  burada aldığı hizmet  bizim için çok önemli. Biz hastalarımızın yüzleri gülsün istiyoruz. Kapaklı Devlet Hastanesi ‘Bebek dostu Hastane’ unvanını aldı. Bu bizim için gurur kaynağıdır. Biz bu hizmetlerin yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Daha fazla hizmet yapabilmek için bir gayret içerisindeyiz.” Sözlerini kaydetti.

“1 KİŞİ DAHİ OLSA EĞİTİM VERİYORUZ”

Anne adayları için gebelik eğitimlerinin devam ettiğini belirten Yıkar, “Sağlıklı neslin yetişmesinde en öneli faktör annedir. Bu ilke doğrultusunda annelere gebelikleri döneminde nasıl beslenmeleri, nasıl hareket etmeleri ve nelere dikkat etmeleri konusunda eğitim veriyoruz. Anne adaylarının bize müracaat etmeleri halinde bir kişi dahi olsa 16 saat eğitim veriyoruz.” dedi.

“KATKILARIMIZ DEVAM EDECEK’’

Kapaklı Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin sağlığa büyük önem verdiğini ve imkanlar dahilinde yardımlarının devam edeceğini belirten Kapaklı Ordulular Dernek Başkanı Fatih Önkol, “Hastanemizde hasta ve yakınlarının oturması için koltuğa ihtiyaç olduğunu  öğrenince  bu ihtiyacı derneğimizin karşılayabileceğini düşündük. Zaten derneklerin  kuruluş  amaçlarından biri de   yardımlaşma ve dayanışmadır. İmkanlarımız elverdiği ölçüde  katkılarımız devam edecek.” dedi.