Kapaklı Ordulular Derneği, bu yıl da geleneği bozmayarak düzenlediği Geleneksel 6. Hamsi Şöleni'nde hemşehrileri ile bir araya geldi. Yüzlerce vatandaşın uzun hamsi kuyrukları oluşturduğu şenliğe Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, Büyük Birlik Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Güzin Yıldız, Saadet Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Hasan Karakoç, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve STK Başkanları katılım gösterdi.

BİRLİKTELİK MESAJI VERDİLER

1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol mensupları selamlama konuşmalarını yapmak üzere sahneye çıktılar. Kapaklı Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Temel Büyükkeskin ve yönetiminin davet edildiği sahneye, Ordu'nun ilçe ve köy dernek yönetimleri de davet edildi. Katılımcılara selam veren Ordulu dernek yönetimleri, ellerini havaya kaldırarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

''HERKESİ TEBRİK EDİYORUM''

Dernek Başkan Büyükkeskin ve diğer ilçe dernekleri başkanlarının konuşmalarının ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı söz aldı. Şenlikte emeği geçen herkesi tebrik ederek sözlerine başlayan Mandalı, ''Bu organizasyonu hazırlayan Dernek Başkanımız Temel Büyükkeskin ve ekibini tebrik ediyorum. Tabi bu organizasyonlar tek başına değil, bir elin nesi var iki elin sesi var usulü yardımlaşmalar ile olur. Temel kardeşimizi, yönetimini ve bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Derneğimiz geçmiş törelerini burada canlandırıyorlar. Bu tür etkinliklerimiz törelerimizi canlandırmanın yanı sıra büyük bir dayanışma oluşturuyor. Şuan da 6.'sı düzenlenen şölenimiz de bunun en güzel örneklerinden biridir.'' dedi.

''ORDULULARIN YERİ BENDE ÇOK AYRIDIR''

Kapaklı'nın ilçe olmasında Ordulular Derneği'nin büyük katkıları olduğunu hatırlatan Mandalı, ''Ordulu hemşehrilerimin yeri bende çok ayrıdır. Demokratik Sol Parti'de görev yaparken Eyüp Fatsa'ya gittiğimde İller Bankası'nda bize gerekli tüm kredileri çıkardı. Çünkü dedim ki 'Burada sadece CHP'li, DSP'li değil, AK Parti'li, MHP'li hemşehrilerimiz de var'. Ayrıca hayatımda hiç unutmadığım bir destek de İdris Nami Şahin'den geldi. Kendisi Kapaklı'ya gelirken o günlerde İçişleri Bakanı'ydı. Dernek Başkanımız ile birlikte bakanımızı en güzel şekilde karşıladık. Kendisi yarım saatliğine gelmişti fakat 6 saatini bizlere ayırdı. Biz de o zaman kendisine bizleri ilçe yapması ile ilgili talebimizi ilettik ve şehrin anahtarını teslim ettik. Bakanım da sağolsun anahtarı alarak Kapaklı'nın ilçe olması için gereken her şeyi yapacağına söz verdik. Ben o gün bu onuru bizlere yaşatan dernek başkanımız ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Yani bugün Kapaklı'nın ilçe olmasında Ordulu Bakanımızın büyük emeği var.'' ifadelerini kullandı.

''ŞENLİK HAVASINDA BİR SEÇİM GEÇİRELİM''

Son olarak yaklaşan yerel seçimler hakkında temennilerde bulunan Başkan Mandalı, ''Buradaki dostlarımıza özellikle bir tavsiyede bulunmak istiyorum. 31 Mart'a buradaki hamsi şöleni havasında gidelim. Komşuyu komşuyla ayırt etmeden yerel seçimleri atlatalım. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden bir seçim geçirelim çünkü 31 Mart'tan sonra biz yine beraber olacağız. Bu Kapaklı'yı beraber geliştireceğiz. İnşallah bu tip konularla başbaşa kalmayız. Hepinizi dün olduğu gibi kucaklamaya devam ettim. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. '' diyerek konuşmasını tamamladı.

4 BİN 500 EKMEK ARASI HAMSİ DAĞITILDI

Şenlikte uzun hamsi kuyrukları oluşurken, katılımcılara toplam 4 bin 500 ekmek arası 3 ton hamsi dağıtımı yapıldı. Programa katılan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, hamsilerin kızartıldığı noktaları gezerken vatandaşlara elleriyle hamsi ikram etti. Hamsi dağıtımının devam ettiği şenlikte sahne alan Grup Fatisa, Karadeniz şarkıları ile katılımcılara müthiş bir müzik şöleni yaşattı.