Kapaklı Ordulular Derneği, düzenlenen programla Çanakkale şehitlerini andı.

18 Mart 2018 Pazar günü saat 10:30’da Kapaklı Ordulular Derneği Lokali’nde düzenlenen programda, davetlilere Ordu'nun yöresel yemeklerinden olan kara lahana çorbası ikram edildi. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin kutlandığı programda, Çanakkale Savaşı’ndan bu yana şehit düşen askerler de dualarla anıldı.

ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI

Düzenlenen kahvaltı programı şehitlerimiz için okunan Mevlid-i Şerif ile başladı. Ardından katılımcılara Ordu’nun yöresel yemeği olan pancar çorbası ikram edildi. 

‘’ÇANAKKALE KAHRAMAN ECDADIMIZIN DESTANIDIR’’

Düzenlenen programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını yapan Kapaklı Ordulular Dernek Başkanı Fatih Önkol, ‘’ Çehreleri, renkleri, dilleri ve ırkları değişik, çeşitli milletlerden oluşan Tarihin kaydettiği en büyük savaşlardan biri Çanakkale Savaşı’dır Çehreleri, renkleri, dilleri ve ırkları değişik, çeşitli milletlerden oluşan, insan selini andıran ordular, milletimizin üstüne yürümüş, Mehmetçiğin göğsüne bomba ve mermi yağdırmıştır. Dünya tarihi, metre kareye altı bin merminin düştüğü böylesi bir savaşı ne görmüş ne de tanımıştır. Kahraman ecdadımız, bu öldürücü silâhların tehdidine karşı iman dolu göğsünü siper etmiş, bir gül bahçesine girercesine din ve vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiştir. Çanakkale savaşı, Yüce Rabbimizin "Size karşı savaş açanlara, Allah yolunda olarak savaşın"(Bakara, 2/190) emrine uyarak cepheye atılan kahraman ecdadımızın destanıdır.’’ dedi.

‘’SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ’’

Önkol, konuşmasına şu ifadeleri kullanarak son verdi; ‘’Bu vesile ile bizde Ordular Derneği yönetimi olarak kahraman ecdadımızın zaferini yad etmek adına bu programı düzenledik, hem yöresel çorbamız olan pancar çorbasını, içtik hem de mevlidimizi okuttuk. Bu vesile ile bizleri yalnız bırakmayan tüm üyelerimize ve dostlarımıza teşekkür ederiz. Başta Çanakkale olmak üzere yurdumuzun ve dünyanın neresinde olursa olsun ülkemizin bekası ve Allah yolunda şehit düşmüş tüm vatan evlatlarını tekrar saygı ve minnetle anıyoruz.’’