Kapaklı Gazetesi - İşletmeciliğini Ramazan Bozkurt ve Nuh Bozkurt’un yaptığı Nura Süpermarket, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yerinde hizmete açıldı.

Kapaklı’da uzun süredir inşaat sektöründe hizmet veren Nura İnşaat'ın sahipleri Ramazan Bozkurt ve Nuh Bozkurt, yeni açtıkları Nura Süpermarket ile gıda sektörüne giriş yaptı. Cumhuriyet Mahallesi Turgut Özal Caddesi’ndeki açılışa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katılım gerçekleştirdi.

‘’HAYIRLI UĞURLU OLSUN’’

Açılışta konuşan Edirne Vaizi Hüseyin Özel, ‘’Eskilerin bir ifadesi vardır, büyüklerin sözleri atasözü olur diye. Büyük hocalar açılışa gittiklerinde zaman zaman etrafındakiler ‘Hocam dua etseniz de Allah bize zenginlik nasip etse’ dermiş. Hoca da ‘Efendiler siz evinize ve iş yerinize gittiğinizde ‘Yarabbi bana mal, mülk, zenginlik nasip et diye dua etmeyin, ‘Allah’ım beni zekat verenlerden nasip et’ diye dua edin.’ dermiş. Zengin zekat verir mi? Verir. Ama hepsi verir mi? Vermez. Bir kimse zekat veriyorsa yüzde yüz zengin demektir. Çok çok zekat veriyorsa çok zengin demektir. Bu yüzden başta Başkanımız olmak üzere, bu mekanın sahiplerine ve sizlere Allah çok çok zekat vermeyi nasip etsin. Bu müessesemizin açılışını besmele ile, Kur’an ile yapmak istiyoruz. Siz varsanız bu mekan güzeldir. Bu nedenle bugün bu açılışa katıldığınız için teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi.

‘’GÖÇLE BİRLİKTE İHTİYAÇLAR DA ARTIYOR’’

Özel’in ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de bir konuşma gerçekleştirdi. İşletme sahiplerine hayırlı olsun dileklerini ileten Çetin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Kapaklımız 125 bin nüfusa ulaşmış bir yerleşim yeri, her yıl %8 bir nüfus artışı yaşıyoruz. Haliyle yoğun göçle birlikte ihtiyaçlar da artıyor. Bu nedenle girişimci olan arkadaşlarımıza şahsım adına teşekkür ediyorum. Kapaklı’nın büyümesinde, gelişebilmesinde bu tür ticarethanelerin açılması önemli bir durum. Umarım bugün burada açılışını yaptığımız bu müesseseyi zincirler halinde diğer yerlerde de açmak nasip olur.’’

Açılışta konuşan Nura Süpermarket Sahibi Ramazan Bozkurt ise açılışa katılan herkese teşekkürlerini iletirken, işletmenin Kapaklı'ya hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmacıların ardından dualar edilerek kurban kesildi. Yapılan duaların ardından işyerinin kurdelesi kesilerek açılışı tamamlandı.