Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in seçim vaatlerini yerine getirmediğini söyleyen İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, “Mustafa Çetin'in seçimde vaadetmiş olduğu hizmetlerin hiçbirini bugüne kadar yerine getirmediğine şahit olmaktayız.” dedi.

“45 PROJEDEN HANGİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ?”

45 projeden hangilerinin yapıldığını soran Başkan Yusuf Çetin, “Kapaklı Belediyesi Başkanı Mustafa Çetin’in yaptığı/yapamadığı icraatlar nedeniyle 2 yıldır sabırla beklemekteyiz. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı halkına vermiş olduğu vaadlerin bu 2 yıl içerisinde ne kadarını gerçekleştirdiğini henüz kamuoyu ile paylaşmadı. Mustafa Çetin, 2019 yılında devralmış olduğu Kapaklı Belediyesi ile ilgili 2 yılda hangi projelere gerçekleştirmiştir? Seçim vaatlerinde vaat etmiş olduğu 45 projeden hangisini gerçekleştirildiğini kamuoyuna paylaşmasını/açıklamasını bekliyoruz. Görevi devraldığı günlerde belediye bünyesinde kurulan Kent A.Ş. isimli şirketin bu 2 yıl içerisinde karlılık durumu nedir? Belediyeye ne gibi katkıları vardır? bunların kamuoyu ile paylaşılmasını kendisinden bekliyoruz. Belediye bünyesinde önceki dönemlerde ihtiyaçtan fazla personel/işçi olduğundan şikâyetleri vardı. Belediye başkanlığına geldiği günden bu güne belediye bünyesine veya iştiraklerine kaç kişi alındı?” sorusunu yöneltti.

“FOTOĞRAF ÇEKMEKTEN BAŞKA İCRAAT GÖREMİYORUZ”

Pınar Bulvarı’nın peyzaj çalışmalarında normalin çok daha üstünde meblağlar ödendiğini söyleyen Yusuf Çetin, “İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı olarak bugüne kadar herhangi bir olumsuz eleştiri yapmadık. Ancak Kapaklı halkının bizlere verdiği muhalefet görevi olarak, bundan sonra her bir oyun hesabını sormak adına, belediyecilik anlamında Mustafa Çetin’in neler yaptığını sormamız gerektiğinin zamanı gelmiştir. Bir belediye başkanının yapması gerekenler; vatandaşın kullanabileceği sosyal alanları arttırmak, kenti daha yaşanabilir hale getirilmek, ulaşılabilir olmak ve vatandaşın dilek ve isteklerini yerine getirebilmek için çaba sarf etmektir. Bu dönem zarfında yapılan tek icraatın (o da daha önceki dönemlerden planlanmış bir çalışma) Pınar Bulvarında yapılan üstyapı ve ışıklandırma çalışmalarıdır. Bunun dışında (bu çalışmalarda da bizce hata ve eksikler var) tamamlanmış ve hizmete sunulmuş herhangi bir icraat olmadığı ortada durmakta. Şova yönelik rutin yapılması gereken çalışmalar ile fotoğraf vermekten başka bir icraat göremiyoruz. Ayrıca burada yapılan peyzaj çalışmalarında normalden çok daha yüksek meblağlar ile alımlar yapıldığı, doğal ortamın betonlaştırılarak suni hale getirildiği vatandaş tarafından da bizlere iletilen konulardır. İkizgöller projesinin ihale edildiğini biliyoruz. Fakat bu proje Kapaklı halkına sosyal anlamda ne kadar hizmet edecek veya sadece turizm amaçlı mı kullanılacak yerel halk buralardan nasıl faydalanacak?” diye konuştu.

“DEVLET YATIRIMLARINI KENDİ YAPTIRIMLARIYMIŞ GİBİ ANLATIYOR”

Yusuf Çetin, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Mustafa Çetin seçimde vaat etmiş olduğu hizmetlerin bugüne kadar hiçbirini yerine getirmediğine şahit olmaktayız. Ancak devletin yapmış olduğu yatırımları kendi yatırımlarıymış gibi anlatmaya çalışmakta ve kendilerine mal etmektedir. Bunlara ilaveten sayın Mustafa Çetin seçim çalışmaları sırasında kazandıkları takdirde devlet yatırımlarının çok kısa süre içerisinde Kapaklı’ya kazandırılacağına söz vermişti ancak bugüne kadar devlet yatırımlarının Kapaklı’ya geldiğini gören olmamıştır. Yıldızkent kavşağı, devlet hastanesi ve diğer devlet kurumlarının Kapaklı’ya kazandırılması konusunda ne aşamada veya bu yatırımlar ne zaman Kapaklı’ya kazandırılacak. Bu konuda da kendilerinden bir açıklama bekliyoruz.”

“BU İDDİALARDA SİZİN DE İSMİNİZ GEÇMEKTE”

Son olarak geçtiğimiz haftalarda Kapaklı gündeminde önemli yer tutan belediye başkan yardımcılarının görevden alınması ile ilgili sorular soran Başkan Çetin, “Belediye başkan yardımcıları Adem Sekmen ve Veysel Güven’in görevden alınmaları konusunda çeşitli iddialar ortada dolaşmakta. Bir belediye başkanı olarak görev değişikliği yapmak en doğal hakkınız olmasına rağmen Milletvekilleri ve İl başkanı istemiyor diye görevden almak ne kadar doğru bir yöntem? Geçtiğimiz günlerde yerel basında çıkan haberlerde bir Belediye Başkan Yardımcısının 550.000 dolar ile ilgili iddialarda Kapaklı Belediye Başkanı olarak sizin de isminiz geçmekte bu konuda yasal yollara başvurdunuz mu? Bu belediye başkan yardımcısının görevden alınması ile bu iddiaların ilgisi var mı? Her meclis toplantısında Muhalefet Meclis üyelerine “Sizin de çocuklarınız ile çalışıyoruz” demek ne anlama geliyor? O çocuklar orada sadece Meclis üyesi çocukları olduğu için mi çalışıyor? Mustafa Çetin’in şimdilik bu konularda Kapaklı halkına açıklama yapmasını ve bilgilendirmesini kamuoyu adına talep ediyoruz.” diyerek açıklamasını noktaladı.