Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’daki yerel bir gazetecinin sosyal medya hesabında paylaştığı videoya tepki gösteren MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, ‘’ Kapaklı’da birileri Milliyetçi Hareket Partisini dizayn etmeye çalışsada hiçbir zaman emellerine ulaşamamış ve ulaşamayacaktır. Turgay Bozkurt’un partimizin ismini zikrederken dil sürçmesine maruz kaldığına inanmaktayız. ‘’ dedi.

Geçtiğimiz gün Kapaklı’daki yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi, hazırladığı videolar ile ilçenin gündemine bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in Kapaklı’daki siyasi partileri dizayn etmesi gerektiğine dair söylemlerde bulunan gazeteciye, ilk tepki MHP Kapaklı İlçe Başkanlığı’ndan geldi.

‘’BASIN ÖZÜR VE BAĞIMSIZDIR’’

Konuyla ilgili eleştirilerde bulunan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, ‘’Trakya Yankı Gazetesi sahibi Turgay Bozkurt 10.05.2020 tarihinde 02:00 da sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında Belediye Eski Başkanı İrfan Mandalı’nın bir ortamda “AK Parti’yi de dizayn ederim, CHP’yi de dizayn ederim, MHP’yi de dizayn ederim.” dediğini beyan etmiş, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in de dizayn etmesi gerektiğini bildirerek bir basın kuruluşu sahibi olarak Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in arkasında olduğunu, sonuna kadarda beraber yürüyeceğini bildirmiştir. Biz hiçbir basın mensubunun bir Belediye Başkanının arkasında ve siyasi taraf olmasını tasvip etmiyoruz. Basın özgür ve bağımsızdır. Yanlışları ve doğruları yazacak cesareti olmalıdır.’’ dedi.

‘’DEVLET BEY’İN GÖRÜŞLERİ İLE HAİNLER BERTARAF EDİLMİŞTİR’’

Bütün, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; ‘’Kapaklı Belediye Başkanlığı Cumhur İttifakı ile kazanılmış, seçmenlerimizin desteği ve dava arkadaşlarımızın emeği ile birlikte zaferle sonuçlanmıştır. Kazanılan seçim ile birlikte, Milliyetçi hareket partisi denge ve denetleme görevini üstlenmiştir. Buna istinaden denge ve denetlemeyi en iyi şekilde yürüttüğümüzden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi her zaman tüzüğünden seçmenine kadar, siyasi hayatı boyunca yeniden kurgulanmak istenilmiştir. En güzel örneği yakın tarihte, FETÖ tarafından yapılmak istenerek Liderimiz sn. Devlet Bahçeli Bey üzerinden 2007 den başlayarak 15 temmuz 2016 hain darbe girişimine kadar sürmüş bir çok siyasi de buna alet edilmiştir. Öyle dizayn edilmek istenmiştir ki birileri tarlalarda toplanıp FETÖ’nün koruması altında kongreler yapmaya kalkmıştır. Türk Dünyasının Bilge Lideri Devlet Bahçeli Bey’in ön görüleri ile ederi bir dolar bile etmeyen hainler bertaraf edilmiş, yerle yeksan olmuşlardır.’’

‘’DİZAYN ETMEYE KALKANLARIN AKIBETİ HÜSRAN OLUR’’

MHP'yi kimsenin dizayn edemeyeceğini kaydeden Bütün, ‘’Kapaklı’da birileri Milliyetçi Hareket Partisini dizayn etmeye çalışsa da hiçbir zaman emellerine ulaşamamış ve ulaşamayacaktır. Turgay Bozkurt’un partimizin ismini zikrederken dil sürçmesine maruz kaldığına inanmaktayız. Bu dil sürçmesi ile ilgili bir tekzipte bulunacağından da şüphemiz yoktur. 51 yıllık mazisi 5000 yıllık geleneği ile kimse Milliyetçi Hareket Partisi’ni dizayn etmeye kalkamaz. Dizayn etmeye kalkanların akıbetleri hüsran ve yıkım olur. Bilinmelidir ki; Milliyetçi Hareket Partisi para babalarının siyaset fantazisi yapacakları yer, hayatının hiçbir döneminde Ülkücü duruş göstermemiş bürokratların emeklilik uğraşı, kapı kapı gezen siyaset yosmalarının kariyer basamağı, fikrin cefası yahut çilesinin yerine siyasetin cazibesini cilvesini seçen kolpaların rajon sattıkları dükkan değildir. Olamaz.’’