Kapaklı Gazetesi - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından kadınlara karanfil dağıtıldı.

Kadınlar, bu özel günde karanfil almaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Anlamlı günle ilgili konuşan MHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Sibel İmre Yalçın, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü her ne kadar bir kutlama, bir bayram havasında geçse de esasen 1857 yılında ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başlaması ve fabrikada çıkan yangın sonucu 129 kadın işçinin hayatını kaybettiği bir mücadelesinin adıdır.” dedi.

“HAKAN EŞLERİ HAKAN İLE AYNI SÖZ HAKKINA SAHİP OLMUŞTUR”

Türk kültüründe kadının önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yalçın, “Türk ve İslam Kültürü kadına her zaman önem vermiş, baş tacı etmiş, cennete gidecek yolun annelerimiz ayaklarının altında olduğunu söylemiştir. Türk tarihinde görülmektedir ki Hakan eşleri Hakanla aynı söz hakkına sahip olmuş, hükümdar eşi olarak ülke yönetimine de katkıda bulunmuştur. Tarihimiz cefakâr Türk kadınlarımızın emekleri ile doludur. Vatan müdafaasında Ruslara karşı Nene Hatun, daha 9 yaşında cepheyle tanışan Nezahat Onbaşı, ordumuza cephane taşırken ıslanmasın diye bebeğinin üstündeki battaniyeyi cephaneye saran ve bebeği ile donarak ölen Şerife Bacı, ülkemizin işgaline karşı, hem kalemi ile hem de cephede mücadelesiyle Halide Edip Adıvar gibi daha nice kahraman, fedakâr Türk kadını istiklal mücadelesinde de yerlerini almışlardır.” ifadelerini kullandı.

“KADIN GELECEKTİR”

Kadınlara yönelik şiddet ve cinayet olaylarına tepki gösteren Yalçın, “Dünyada adları anılmazken Türk kadını her zaman ismini altın harflerle tarihe kazımış, çok zaman ilkleri başarmıştır. Sabiha Gökçen dünyanın ilk kadın savaş pilotu olmuş, kendini medeniyetin beşiği olarak adlandıran ülkelerin birçoğu kadına seçme ve seçilme hakkı tanımazken 1934 te Atatürk, bir kez daha tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük etmiş, Türk Kadınımıza seçme ve seçilme hakkının önünü açmış, Türk Kadınımız geçmişten aldığı dinamizmini bu kararla geleceğe de emin adımlarla taşımıştır. Binlerce yıl önce tarihimizde baş tacı edilen kadınlarımızın günümüzde sokak ortasında, çocuklarının gözü önünde hunharca katledilip, dayak ve şiddete maruz kaldığı görülmektedir. İş hayatında yılmadan yorulmadan çalışıp, evinde eş ve analık görevlerini omuzlayan kadınlar için biraz daha duyarlı ve saygılı olmalıdır. Bilge Kaan bundan 1286 yıl önce “Ey Türk’ titre ve kendine dön.” diyordu. Mazisi ve atisi kadına bu kadar değer veren bir millet olarak kendimize dönme zamanıdır. Çünkü kadın gelecektir. Dokunduğu her yeri geliştirir, güzelleştirir. Kadına karşı şiddete hep birlikte dur diyelim. Her gelen günün daha iyi, daha güzel olmasını dileğiyle, Türk ve dünya kadınlarına sağlık, mutluluk dolu bir gelecek diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek açıklamasını noktaladı.